Universiteit Twente

01/11 13 maart 2001

Draadloos netwerk voor alle bezoekers ICT in Business ExpoCenter Hengelo, 13 en 14 maart

UT-beursstand voorproef wireless campus

De Universiteit Twente pakt uit op de beurs 'ICT in Business' met een grote stand die in het teken staat van 'wireless' technologie en toepassingen. Maximale interactie met de bezoeker staat er centraal. Deze interactie beperkt zich niet tot de stand zèlf: op de hele beurs is de stand van de UT te bezoeken via een draadloos netwerk en een team studenten dat rondloopt met laptops. Bezoekers kunnen bij hen 'online' informatie krijgen, of zelf een bericht sturen naar een van de grote schermen op de stand. In het speciale 'minitheater' van de UT-stand treden verschillende gasten op in interviews met verslaggevers Bert Wijfjes (RTV Oost) en Gerrit van der Kooy (TROS Kamerbreed). Zo zal prof.ir. Roel Pieper op 13 maart ingaan op het nationale onderzoeksproject Mobile Port.

De stand is, in het klein, een illustratie van de proeftuin die de Universiteit Twente opzet voor mobiele communicatie: in het project Wireless Campus onderzoekt de universiteit op grote schaal 'wireless' toepassingen. Niet alleen ontwikkelt de universiteit zo nieuwe ICT-kennis, ze past de kennis ook direct op haar eigen studenten en medewerkers toe, om zo te komen tot innovatieve ideeën en toepassingen.

De ingrediënten van de UT-stand:

* Een minitheater waarin elk uur interviews en presentaties plaatsvinden, op dinsdag geleid door Bert Wijfjes (RTV Oost) en op woensdag Gerrit van der Kooy (TROS Kamerbreed). Het sprekersprogramma is bijgevoegd

* Op dinsdag 13 maart, 17 uur; Roel Pieper over het project Mobile Port

* demos van applicaties zoals WAP, TeleTOP (web-based ondersteuning van onderwijs) en de multimedia werkomgeving FRIENDS.
* doorlopende presentatie van de Universiteit Twente als ICT-universiteit, in onderwijs, onderzoek en ondernemerschap
* informatie en demos op grote plasmaschermen
* leuke toepassingen van mobiele telefonie en WAP. Stuur bijvoorbeeld je eigen bericht naar de grote schermen op de stand. Bestel een drankje via de WAP-telefoon. Toepassingen die door de student-onderneming WAP5 zijn ontwikkeld

Meer informatie op de special web-portal over informatie- en communicatietechnologie: www.utwente.nl/ictinbusiness/



Contactpersonen