PAPYRUS BV

Papyrus stopt met prijs voor beste jaarverslag

Persbericht

Directeur Hans Broekman:'Nederland te klein voor prijzenregen'

Papyrus stopt met jaarlijkse Erkenning voor
Beste Jaarverslag en Beste Bedrijfsbrochure

Culemborg, dinsdag 13 maart 2001- Papyrus stopt met de jaarlijkse uitreiking van de Papyrus Trofee voor het Beste Jaarverslag en de Beste Bedrijfsbrochure van Nederland. Directe aanleiding is het initiatief van de Grafische Cultuurstichting om samen met het Gerrit Jan Thiemefonds deze zomer een wedstrijd te organiseren voor 'de beste jaarverslagen.' Ook het Financieele Dagblad organiseert sinds oudsher jaarlijks een belangrijke prijsuitreiking voor jaarverslagen.

Directeur Hans Broekman van Papyrus bv: 'Dit wordt wat ons betreft teveel van het goede. Nederland is gewoon te klein voor al deze verschillende prijzen. Daar komt bij dat de Grafische Cultuurstichting door een groot aantal bedrijven uit onze branche gesponsord wordt. Papyrus weet als geen ander hoe kostbaar en tijdrovend het is een dergelijke prijsuitreiking goed te organiseren. Voor de Cultuurstichting is dat makkelijker op te brengen dan voor ons. Nu er bovendien steeds meer prijzen bijkomen, wordt het voor de doelgroepen die we willen bereiken steeds lastiger de verschillende prijzen uit elkaar te houden. Daarom stoppen we ermee.'

In acht jaar tijd was de Papyrus Erkenning doorgegroeid van een prijs voor het best vormgegeven jaarverslag naar een prijs voor het totale concept. Het ontwerp, de druk en de afwerking zijn steeds belangrijke criteria geweest, maar in de loop der jaren is de uiteindelijke totale communicatiekracht het uitgangspunt geworden.

Vorig jaar, op dinsdag 28 november 2000, wonnen Tas Groep uit Baarn en Yess International Consultants uit Amsterdam respectievelijk de titel van het 'Beste Jaarverslag van Nederland' en de 'Beste Bedrijfsbrochure van Nederland'. De brochure van Ilse ontving de Originaliteitsprijs.