Politiebericht Friesland: Fryslân 13-03-2001
Politieberichten van 13 maart (07.00 - 13.00)

Drogeham: diefstal kleding
Van een waslijn achter een woning aan de Hearsgreft zijn dinsdag omstreeks 01.15 uur twee truien en een vest weggenomen. De 39-jarige bewoonster meende omstreeks genoemd tijdstip iets te horen en zag vanuit het keukenraam dat een haar onbekende man de deur van de garage probeerde te openen. Ze bonsde daarop op het raam, waarop de man wegliep met een hoeveelheid kleding in zijn armen. Bij controle van de waslijn bleken de eerder genoemde kledingstukken te zijn verdwenen. De dader was vrij lang van postuur, droeg stevige schoenen en een korte jas, mogelijk een bomberjack of een leren jas.

Leeuwarden: verkeerscontrole
De politie heeft maandag tussen 15.00 en 23.00 uur op verschillende locaties in Leeuwarden het verkeer gecontroleerd. Daarbij werden 13 bestuurders verbaliseert voor het niet dragen van de autogordel en zeven fietsers voor het rijden zonder licht.

Heerenveen: diefstal uit auto
In een auto die geparkeerd stond aan de Jutte is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Nadat een raam van de auto was vernield, werd de radio/cassettespeler weggenomen. De 36-jarige eigenaar uit Heerenveen deed aangifte.

Harlingen: diefstal uit auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan De Tureluur. Nadat een portier was geforceerd werden diverse goederen weggenomen, waaronder een radio/cd-speler en een mobiele telefoon. De 26-jarige eigenaar uit Harlingen deed aangifte.

Bolsward: bestelbusje te water
Op de Westergoawei is dinsdag om 07.30 uur een bestelbusje met 5 inzittenden te water geraakt. De bestuurder van het busje, een 30-jarige inwoner van Metslawier kwam met het rechter voorwiel van zijn voertuig in de berm, waarna hij de macht over het stuur verloor. Het busje sloeg over de kop, waarna het ondersteboven in de naast de weg gelegen sloot terechtkwam. De bestuurder en zijn bijrijder wisten op eigen kracht uit het voertuig te komen, waarna ze de schuifdeur openden zodat de overige inzittenden uit het busje konden komen. Drie personen werden per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Hun klachten varieerden van nek- en rugpijn tot water in de longen.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272