Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten d.d. 13 maart 2001

Assen, 13 maart 2001
Persberichtnummer 01-020



Oprichtingsvergunning voor motorsportterrein Steenbergerveld Gedeputeerde staten gaan akkoord met de gevraagde oprichtingsvergunning voor het motorsportterrein Steenbergerveld. September vorig jaar diende de Stichting Exploitatie Regionaal Motorsportcentrum Steenbergerveld (SERMS) een aanvraag in. De aanvraag voldeed aan het provinciaal beleid ten aanzien van motorsportterreinen. De ingediende bedenkingen zijn grotendeels ongegrond verklaard. In 1999 verleende de provincie ook al een vergunning, deze werd echter geschorst door de Raad van State. Volgens De Raad had de provincie moeten beoordelen of er een milieu efffectrapportage (m.e.r.) nodig was geweest. De provincie oordeelde dat een m.e.r. overbodig is, waarna SERMS opnieuw een vergunningaanvraag indiende.

Subsidie voor bedrijfsnatuurplan
De provincie verleent een subsidie van 26.300 gulden voor de uitvoering van een bedrijfsnatuurplan in Geeuwenbrug. Met de bijdrage worden singels, hagen en houtwallen verbeterd en aangelegd rond een boerderij. Het landschap krijgt hiermee haar oude structuur terug en de leefomgeving van dieren en planten in het gebied verbetert.
Ook de landschappelijke inpassing van de aanwezige minicamping verbetert.

Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan 'landelijk gebied' voormalige gemeente Beilen
Gedeputeerde staten hebben gedeeltelijke goedkeuring verleend aan het bestemmingsplan 'landelijk gebied' van de voormalige gemeente Beilen. GS moesten opnieuw over de goedkeuring besluiten, omdat de Raad van State in september 2000 de eerdere goedkeuring van GS op drie onderdelen had vernietigd. De Noordelijke land- en tuinbouworganisatie (NLTO) had tegen deze onderdelen bezwaar gemaakt. GS hebben het bestemmingsplan opnieuw beoordeeld en geven goedkeuring aan de mogelijkheid om de bestemming van grond te wijzigingen voor de vestiging van akkerbouwbedrijven. GS verlenen geen goedkeuring om op de betreffende grond intensieve veehouderijbedrijven te vestigen. De reden hiervoor is het terughoudende beleid van de provincie bij deze bedrijfstak.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl