Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
OPSPORING VERZOCHT

Op maandag 19 februari 2001 werd in het Amsterdam-Rijnkanaal op het grondgebied van Utrecht een arm gevonden van vermoedelijk een manspersoon. Op dinsdag 20 februari 2001 werd er eveneens in het Amsterdam-Rijnkanaal een romp van een manspersoon aangetroffen. In de directe omgeving werden even later een tweetal benen aangetroffen.

Op dinsdag 27 februari 2001 werd er eveneens in het Amsterdam-Rijnkanaal een hoofd met daaraan een linkerschouderpartij en een gedeelte van een linkerarm aangetroffen.

Op de dag dat de benen en de romp werden aangetroffen werd er in de directe omgeving een grijze sportschoen aangetroffen eveneens in het Amsterdam-Rijnkanaal. Mogelijk dat deze grijze sportschoen toebehoort aan het stoffelijk overschot maar dit is (nog) niet uit onderzoek komen vast te staan.

Uit een inmiddels verrichte sectie op de lichaamsdelen is naar voren gekomen dat alle lichaamsdelen vermoedelijk bij een en dezelfde persoon behoren. De aangetroffen lichaamsdelen zijn allen in dezelfde omgeving aangetroffen. De verschillende lichaamsdelen hebben ongeveer 4 weken in het water gelegen.

Tot op heden is uit onderzoek de identiteit van het stoffelijk overschot nog niet vastgesteld.

De politie heeft door een specialist een tekening laten maken van een foto die van het aangetroffen hoofd gemaakt is. Daar het hoofd beschadigd was, is het hoofd `gecompleteerd` door de tekenaar. Het betreft hier dus niet de exacte weergave van het hoofd zoals dat er in leven uitgezien zou hebben. Wel is getracht om de tekening van het hoofd dusdanig te maken dat het hoofd van de persoon er waarschijnlijk in leven zo uit heeft gezien.

Signalement van de man:
Ongeveer 1.70 meter lang en gekleed in een zwarte spijkerbroek van het merk Levis type 501, W32 L30. De leeftijd van de man ligt tussen de 30 en de 55 jaar.
Vraag: Wie kent of herkent deze man?
Gaarne contact opnemen met de Regio politie Utrecht, district Marco Polo, recherche, tel 030 2396380.
Contactpersoon Jan Laseur 030-2396787 OPSPORING VERZOCHT

Rijden onder invloed

UTRECHT - Tijdens de surveillance zag de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een bestuurder van een personenauto op het Westplein tegen het verkeer inrijden richting de Vleutenseweg.

Omstreeks tien voor vijf hield de politie de 44-jarige bestuurder uit Utrecht op de Bilderdijkstraat staande. De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de man blazen. De 44-jarige Utrechter bleek gedronken te hebben en werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Uiteindelijk wees de ademanalyse een alcoholpromillage van 1,7 promille aan.

Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen en met een rijontzegging van negen uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal de rechter de straf voor de man bepalen.

Aanrijding letsel

UTRECHT - Dinsdagnacht kreeg de politie een melding aanrijding letsel op de Oudenoord. Omstreeks half drie kwam de politie ter plaatse en trof in de bocht van de Stroomstraat een auto zwaar beschadigd tegen een lichtmast aan.

Naast het voertuig lag een 17-jarig meisje uit Utrecht. Bij het voertuig stonden drie mannen 22, 20 en 19 jaar oud- allen afkomstig uit Utrecht. De mannen verklaarden niet te weten hoe het ongeval had plaatsgevonden. Ook wist geen van de mannen meer wie er achter het stuur had gezeten.

De politie vermoed naar aanleiding van onderzoek van de regionale verkeersdienst dat de bestuurder vanuit de richting van het Weerdplein is komen rijden. Ter hoogte van de bocht met de Stroomstraat is hij door een te hoge snelheid de macht over het stuur verloren en vol tegen de lichtmast aangereden. Het meisje werd met nekletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. Omdat geen van de personen zich kon herinneren wie van hen gereden had, hield de politie de mannen aan. Ook werd duidelijk dat twee van de drie mannen gedronken had. De 20-jarige man uit Utrecht had 0,95 promille alcohol in zijn bloed. Zijn 22-jarige broer 1,1 promille.

De politie onderzoekt nog wie de auto daadwerkelijk heeft bestuurd.

Brand in schuur twee gewonden

UTRECHT - Dinsdagmiddag omstreeks vijf voor twee ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een schuur achter een woning aan de Van Hoornekade. Een 62-jarige man uit Utrecht was in zijn schuur aan het werk aan zijn bromfiets.

Op het moment dat hij zijn benzineslang wilde doorblazen om vuil te verwijderen, kreeg hij benzine in het gezicht en ontstond plotseling brand. Binnen enkele seconden stond de schuur in lichterlaaie. De 33-jarige zoon van het slachtoffer kon nog net zijn vader uit de schuur trekken. Hierbij liep hij ernstige brandwonden aan zijn handen op.

De 62-jarige Utrechter werd met ernstige brandwonden overgebracht naar het UMC in Utrecht. Later op de dag werd het slachtoffer vervoerd naar het Brandwondencentrum in Beverwijk. Zijn toestand is stabiel. De zoon werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn brandwonden en mocht later weer naar huis.

Grote controle automarkt
UTRECHT Door de politie van het district Paardenveld heeft dinsdag 13 maart in samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Douane, de KLPD, de Vreemdelingendienst, het Centraal Bureau Motorijtuigenbelasting, de Regionale Verkeers Dienst, diverse tolken en een afvaardiging van de Duitse Politie een grote algemene controle uitgevoerd bij de automarkt aan de Voorveldselaan.

In totaal werden 567 voertuigen gecontroleerd. De politie schreef 87 bekeuringen uit voor onder andere, gladde banden, geen APK, geen verzekeringsbewijs, het rijden zonder rijbewijs, defecte verlichting, geen gordel in de auto, defecte uitlaten, het niet hebben van buitenspiegels, kapotte voorruiten en het niet hebben van ruitenwissers.

De medewerkers van de Douane schreven 15 bekeuringen uit voor onder andere het rijden op rode diesel, het ontduiken van BPM, het misbruik maken van handelaarskenteken en het rijden op LPG terwijl het kentekenbewijs benzine vermelde.

Een voertuig werd i.v.m. de technische staat weggesleept. De eigenaar is niet meer komen opdagen.

Auto vast onder viaduct
DE MEERN Dinsdagmiddag omstreeks drie uur kwam er een melding bij de politie binnen dat een vrachtwagen vast zat onder het viaduct bij de Zandweg in De Meern. Ter plaatse trof de politie een 57-jarige man uit Teuge met zijn vrachtwagen aan. De chauffeur had waarschijnlijk de hoogte van het viaduct verkeerd ingeschat en zat vast.

Met behulp van een takelbedrijf werd de vrachtwagen onder het viaduct uitgehaald en moest voor reparatie naar de garage. Aan het viaduct ontstond schade aan de stalen beplating. De chauffeur kwam met de schrik vrij.