Gemeente Lisse

BOUWEN EN WONEN

Terinzagelegging Nota van Uitgangspunten voor de herziening van het bestemmingsplan buitengebied
Op 13 maart heeft er een voorlichtingsavond plaatsgevonden over de Nota van Uitgangspunten voor de herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1981. Deze nota vormt de basis voor de herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied.

De nota ligt van 15 maart tot en met 14 april, op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Ook in de openbare bibliotheek ligt de nota ter inzage. Gedurende deze termijn kan gereageerd worden op de nota.

Wijze van behandeling van de reacties
Deze reacties zullen niet schriftelijk becommentarieerd worden. Wel wordt bezien of er bij de opstelling van het concept-bestemmingsplan nog rekening kan worden gehouden met deze reacties. Het opstellen van het plan is namelijk de volgende stap die wordt gezet in het proces van herziening.

Het concept-bestemmingsplan zal nog een officieel inspraaktraject doorlopen waarover wij u uiteraard via de Lisser informeren. Inspraakreacties die in dat traject worden ingediend, worden wel individueel behandeld en becommentarieerd.

Hebt u belangstelling voor een exemplaar van de integrale Nota van Uitgangspunten? Neemt u dan contact op met de heer M. Randsdorp van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, telefoon (0252) 433 164. Tegen betaling van de legeskosten van 45,-- krijgt u dan een exemplaar toegezonden

Aanvragen
Aanvragen om bouw- en/of sloopvergunningen en melding van een bouwvoornemen zijn ingekomen van:

Vivaldistraat 21+ 21A - interne veranderingen winkels Kanaalstraat 57 + 59 - vernieuwen veranderen vergroten winkel
+ verwerkingsruimte
Kanaalstraat 57 + 59 - slopen opstallen
Deze plannen kunt u elke ochtend tussen 8.30 en 12.30 uur inzien. Het is in dit stadium niet mogelijk hiertegen bezwaren in te dienen

Voorgenomen vrijstellingen

Heereweg 468 - veranderen woning tot woonverblijf
Dit bouwplan ligt van 16 t/m 29 maart 2001 ter inzage. Als u bedenkingen heeft tegen het verlenen van een vrijstelling dan kunt u dit tot uiterlijk 29 maart 2001 en uitsluitend schriftelijk melden bij het college van burgemeester en wethouders.

Rooversbroekdijk 71 - plaatsen tuinhuis Zwanendreef 26 - vergroten woning + berging Meidoornplantsoen 30 - plaatsen dakopbouw en vernieuwen uitbouw

Deze bouwplannen liggen van 16 maart t/m 12 april 2001 ter inzage. Als u bedenkingen heeft tegen het verlenen van een vrijstelling dan kunt u dit tot uiterlijk 12 april 2001 en uitsluitend schriftelijk melden bij het college van burgemeester en wethouders.

Er is een verzoek ingekomen van de Gemeente Lisse om vrijstelling van het Bestemmingsplan Centrum 1986 voor de herinrichting van de straat Blokhuis nabij de Wagendwarsstraat ter hoogte van de oprit naar de parkeergarage.

Het plan ligt van 16 maart t/m 12 april 2001 ter inzage bij afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. Als u bedenkingen heeft tegen het verlenen van een vrijstelling dan kunt u dit tot uiterlijk 12 april 2001 en uitsluitend schriftelijk melden bij het college van burgemeester en wethouders.

Besluiten

Verleende bouwvergunningen en positieve reacties op meldingen van een bouwvoornemen.

Mozartstraat 47 - vergroten woning en bouw erker Julianastraat 43 t/m 51 (naast bibliotheek - bouw 5 woningen Irissenstraat 2 - vergroten woning
Kapelstraat 10 - veranderen restaurant Schoolstraat 6 - pleisteren zij- en achtergevel Ter Beek 8 - vergroten woning

Bent u van mening dat u door één of meerdere besluiten in uw belang bent getroffen? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. U moet dat doen binnen 6 weken na de dag dat de vergunning of de reactie op de melding naar de aanvrager is verzonden. Wilt u precies weten wanneer het besluit is verzonden? Neemt u dan contact op met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting.

Voor alle informatie over bouwplannen, vrijstellingen en vergunningen en voor inlichtingen over bouwen kunt u van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur terecht bij deze afdeling, kamer 119 of u belt (0252) 433170.