Gemeente Weerselo

Datum plaatsing: 14 maart 2001
ALGEMENE INFORMATIE

Dodenherdenking op 4 mei a.s.
Tijdens de dodenherdenking op 4 mei a.s. zullen de leden van het college van burgemeester en wethouders als volgt aanwezig zijn:
* Denekamp: de burgemeester F.P.M. Willeme en de wethouders mevrouw A.E. Snijders-Geelink en mevrouw A.M.B. Mentink-Groener
* Ootmarsum: de wethouders J.G. Johannink en J.P.F.M. van Zuilekom.
De gemeenteraad komt op donderdag 22 maart a.s. om 20.00 uur in vergadering bijeen.
U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune de beraadslagingen De agendapunten zijn:

1. Opening.

2. Vaststelling notulen van de openbare vergadering van 1 maart 2001.
3. Ingekomen stukken.

4. Delegatie en mandaat taken raad.

5. Afronding woonrijpmaken bestemmingsplan "Eschgaarde", Deurningen
6. Exploitatierekening bestemmingsplan "Het Remerink", Denekamp.
7. Bouw- en woonrijpmaken diverse bestemmingsplannen v.m. gemeente Denekamp.

8. Algemeen geldleningbesluit 2001.

9. Aanschaf koeriersauto.

10. Huisvesting gemeentehuis en naamgeving gemeente.
11. Vaststelling begroting 2001.

12. Rondvraag.

13. Sluiting.

COMMISSIE VOOR DE BEZWAARSCHRIFTEN
Donderdag 22 maart 2001, aanvang 19.15 uur, locatie Ootmarsum. Voorzitter van kamer 1 is de heer Mr. G.J.M. Annink. Secretaris is de heer J. M.A. Engelbertink.

1. Opening (19.15) Voorbespreking zaken;

2. Bezwaarschrift ( 19.45) tegen besluiten van burgemeester en wethouders van de voormalige gemeente Ootmarsum tot afwijzing verzoek ??????????

3. Bezwaarschrift tegen besluiten van burgemeester en wethouders van Denekamp tot verlenen bouwvergunning.?????????????
4. Afdoening zaken vorige vergadering;

5. Rondvraag en sluiting.

Inlichtingen bij de commissiesecretarissen, de heer J. M.A. Engelbertink, afdeling Algemene Bestuurszaken, locatie Weerselo, telefoon: 66 96 21.
RUIMTELIJKE ORDENING

Goedkeuring bestemmingsplannen

Deurningen, Frans op den Bult b.v. Met ingang van 15 maart 2001 ligt gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling VROM, locatie Weerselo, het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 1 maart 2001, nr. RWB/2001/32, waarbij goedkeuring is verleend aan het besluit van de gemeenteraad van (de voormalige gemeente) Weerselo van 7 december 2000 tot vaststelling van het bestemmingsplan Deurningen, Frans op den Bult b.v. Op verzoek kan het bestemmingsplan ook buiten kantooruren worden ingezien. U dient daartoe een afspraak te maken telefoon: 0541-66 96 61. Het bestemmingsplan omvat alle bestaande onderdelen van het horecabedrijf Frans op den Bult, bistro het Bultje en het daarbij gelegen parkeerterrein. De betreffende gronden zijn gelegen rondom de kruising Hengelosestraat-Vliegveldstraat nabij Deurningen. Met dit bestemmingsplan wordt tevens beoogd de bouw van een hotel, de uitbreiding van het bestaande wegrestaurant, de bouw van een service-station voor vrachtwagens, de verplaatsing van een diesel-verkooppunt en een uitbreiding van het parkeerterrein mogelijk te maken.

Aangezien niemand bij Gedeputeerde Staten bedenkingen heeft ingediend tegen dit plan, kan alleen degene die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig, tot Gedeputeerde Staten te wenden gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien een dergelijk verzoek is ingediend treedt het bestemmingsplan eerst in werking nadat op dit verzoek is beslist.

Weerselo Ter Keurs (woonzorgcomplex) Met ingang van 15 maart 2001 ligt gedurende zes weken (t/m 25 april 2001) ter inzage bij de afdeling VROM locatie Weerselo het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 23 februari 2001, kenmerk RWB/2001/31, waarbij goedkeuring is verleend aan het bestemmingsplan Ter Keurs (woonzorgcomplex), zoals dit door de raad van de voormalige gemeente Weerselo is vastgesteld op 7 december 2000. Aangezien niemand bij Gedeputeerde Staten bedenkingen heeft ingediend, kan alleen degene die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig het bepaalde in art. 27, 1e of 2e lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten te wenden, gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorbereidingsbesluit

In zijn vergadering van 1 maart 2001 heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor het perceel kadastraal bekend voormalig gemeente Weerselo, sectie A, nr. 1050, plaatselijk bekend Westerikweg 3 te Saasveld, ten behoeve van de bouw van een machineberging. Het besluit van de raad is in werking getreden op 2 maart 2001. Het besluit ligt vanaf deze datum ter inzage bij de afdeling VROM, locatie Weerselo. B en W zijn van plan vrijstelling te verlenen voor het volgende bouwplan:


* Kapelaan Van Schaikstraat 22 te Noord Deurningen
Uitbreiden woonhuis. Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de maximum voorgeschreven oppervlakte aan bijgebouwen buiten het bouwblok. Het vrijstellingsverzoek ligt met ingang van 15 maart 2001 gedurende veertien dagen ter inzage bij het bureau VROM in de locatie Denekamp. In die tijd kan iedereen de zienswijze over het voornemen tot het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bekend maken bij B en W.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Bij burgemeester en wethouders zijn aanvragen om bouwvergunning ingediend voor:

* Eerste Stegge 1 te Ootmarsum (V2/2001), betreft het uitbreiden van een in aanbouw zijnde woning met een zwembad, het geldende bestemmingsplan laat de bouw niet toe.

* Cramerstraat 2te Ootmarsum(V8/2001), betreft het bouwen van een aanbouw bij de woning. Het bouwplan wijkt af van -de voorschriften van- het bestemmingsplan inzake het volbouwen van de achtergevel.
* v. Ghernaerstraat 9 te Ootmarsum(M4/2001), betreft het bouwen van een aanbouw bij de woning.
Het bouwplan wijkt af van -de voorschriften van het bestemmingsplan inzake het volbouwen van de achtergevel.
* Odemarusstraat 14 (V6/2001), betreft het vergroten van een aangebouwd bijgebouw bij de woning.
Het bouwplan wijkt af van de voorschriften van het bestemmingsplan inzake het overschrijden van het de maximale bebouwingspercentage alsmede het volbouwen van de achtergevel.

Alvorens tot het verlenen van de vrijstellingen te besluiten liggen de bouwplannen met ingang van 15 maart a.s. gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage op de afdeling gemeentewerken van het stadhuis Ootmarsum, openingstijden 8.30 - 12.30 uur; buiten deze uren na telefonische afspraak.
Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de bouwaanvragen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Denekamp, postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Overig voornemen tot het verlenen van vrijstelling van bestemmingsvoorschriften

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vergroten van een aangebouwd bijgebouw bij de woning:


* Odemarusstraat 36 (V1/2001), het bouwplan wijkt af van de voorschriften van het bestemmingsplan inzake het overschrijden van het de maximale diepte van de aanbouw alsmede het overschrijden van het maximale oppervlak voor een aangebouwd bijgebouw.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 22, lid 1 onder d van het bestemmingsplan. Alvorens daartoe te besluiten ligt het bouwplan met ingang van 16 maart a.s. gedurende 2 weken voor een ieder ter inzage op de afdeling gemeentewerken van de gemeentesecretarie locatie Ootmarsum, openingstijden 8.30 - 12.00 uur; buiten deze uren na -telefonische- afspraak. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de bouwaanvraag kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.
Burgemeester en wethouders van Denekamp maken bekend dat: bouwaanvragen zijn ingekomen voor:
* Het bouwen van een tuinhuis aan het adres De Haar 10, te Ootmarsum, (V12/2001);

* Het bouwen van een aanbouw aan het adres Kloosterstraat 1, te Ootmarsum, (V13/2001);

* Het bouwen van een aanbouw en carport aan het adres Cellenkampstraat 37, te Ootmarsum, (V14/2001);
* Het vergroten van een aangebouwd bijgebouw aan het adres De Wildbaan 42 te Ootmarsum, (V16/2001);

* Het vergroten van een aangebouwd bijgebouw aan het adres Cobbingstraat 67 te Ootmarsum, (V17/2001);

* Het vervangen van 2 ramen aan het adres Markt 2 te Ootmarsum, (M15/2001);

* Het bouwen van een erker aan het adres Smithuisstraat 61 te Ootmarsum, (V19/2001);

* Het bouwen van een tuinhuis aan het adres Tackinkstraat 12 te Ootmarsum, (M18/2001);

* Het bouwen van een tuinhuis aan het adres Hoefslagstraat 1 te Ootmarsum, (M20/2001);

De bouwaanvragen en bouwmeldingen liggen voor belanghebbenden ter inzage op de afdeling Gemeentewerken , locatie Ootmarsum.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van 1 t/m 6 maart 2001
de volgende bouwaanvragen zijn ingekomen:


* een bouwaanvraag voor het gewijzigd uitvoeren van een garage-berging aan de Hengelosestraat 9 in Deurningen en
* een melding bouwvoornemen tot het plaatsen van een dakkapel aan het Wilmink 4 in Weerselo.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling VROM,
cluster bouwzaken, locatie Weerselo. Burgemeester en wethouders maken voorts bekend dat de volgende bouwaanvragen zijn ingekomen:
* Asterstraat 4 te Denekamp: Uitbreiden woonhuis.
* Berghumerstraat 22 te Denekamp: plaatsen tuinhuisje.
* Damweg 15 te Tilligte: bouwen opslagloods.
* Grotestraat 11-13 te Denekamp: plaatsen vier dakkapellen.
* Grotestraat 23 te Denekamp. Verbouwen van een pizzeria.
* Hoofdstraat 2 te Lattrop: veranderen en vergroten van een varkensschuur annex werktuigenloods.

* Laagsestraat 72 te Oud Ootmarsum: bouwen van een varkensschuur.
* Oude Dijk 35 te Denekamp: plaatsen van een dakkapel.
* Rammelbeekweg 29 te Lattrop. Gedeeltelijk uitbreiden ligboxenstal.
* Rotmanweg 2 te Breklenkamp. Plaatsen van een overkapping.
* Stroothuizerweg 29 te Denekamp:bouwen van een erker aan en het plaatsen van twee dakkapellen op een woonhuis. De bouwplannen kunnen worden ingezien bij het bureau VROM, locatie Denekamp.
Burgemeester en wethouders van Denekamp hebben besloten:bouwvergunning
* het bouwen van een bedrijfshal aan de Echelpoelweg 37 in Weerselo (13.04.2001);

* het plaatsen van een carport aan de Haarstraat 20 in Weerselo (17.04.2001);

* het bouwen van een open-front stal aan de Stegmanweg 2 in Weerselo (17.04.2001);

* het verbouwen van het bedrijfsgedeelte van een boerderij tot kamphuis aan de Viekboerweg 2 in Deurningen (17.04.2001) en
* het uitbreiden van een kapsalon en woning aan de Gravenallee 6 in Saasveld (17.04.2001).
vergunningen bezwaar worden ingediend bij Burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de Burgemeester en wethouders van Denekamp hebben voorts besloten:bouwvergunning te verlenen voor:
* de Alerdink 17 te Denekamp: uitbreiden woonhuis. Tevens vrijstelling verleend voor het verkleinen van de minimum voorgeschreven afstand van de erker tot de zijkant van het woonhuis. (artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening).

* de Havik 18 te Denekamp: plaatsen van een dakkapel op een woonhuis.

* de Kerkuil 75 te Denekamp: bouwen van een serre. de vergunningverlening aan de houder van de vergunning bezwaren bij B en W worden ingediend.

VASTSTELLING BOUWKOSTEN VAN EEN BOUWPLAN Voor het verkrijgen van een bouwvergunning of een positieve reactie op een melding bouwvoornemen bent u leges verschuldigd. Op grond van de Legesverordening 2001 bedraagt het tarief voor het in behandeling nemen van een aanvraag om bouwvergunning of een melding bouwvoornemen
1,5% van de bouwkosten met een minimum van f. 150,--. Het legesbedrag wordt berekend over de bouwkosten excl. BTW; daarbij wordt ervan uitgegaan dat het werk geheel door een aannemer wordt uitgevoerd.
De bouwkosten dienen door de aanvrager te worden opgegeven. Het komt vaak voor dat de bouwkosten nog niet bekend zijn of dat men door zelfwerkzaamheid komt tot lage bouwkosten. Om een redelijke schatting van de bouwkosten te kunnen maken heeft ons college eenheidsprijzen vastgesteld. Aan de hand daarvan wordt getoetst of uw opgave redelijk is. Ook kunt u deze prijzen hanteren indien u zelf nog geen inzicht heeft in de totale kosten. Tot voor kort hanteerden wij de eenheidsprijzen zoals die op 4 januari 2000 waren vastgesteld. Op 27 februari 2001 hebben wij die als volgt gewijzigd en verfijnd vastgesteld (alle prijzen zijn excl. BTW):

I. WONINGEN
in rij geschakelde woningen 375,-- per m³
twee onder één kap woningen (projecten) 400,-- per m³ twee onder één kap woningen (particulieren) 425,-- per m³ recreatiewoningen 425,-- per m³
vrijstaande woningen (ladenplan) 485,-- per m³
vrijstaande woningen (individueel ontwerp) 535,-- per m³ vrijstaande woning (bungalow plat) 580,-- per m³ vrijstaande woning (villa, landhuis e.d.) 630,-- per m³ II. BIJGEBOUWEN BIJ WONINGEN
latere aanbouw > 25 m³ voor woondoeleinden 630,-- per m³ idem serre; woonruimte 1.700,-- per m³
serre; geen woonruimte 1.250,-- per m³
erker; oppervlakte ca. 6 m² 13.500,-- per stuk
garage/berging, halfsteens met plat dak 250,-- per m³ idem, halfsteens met kap 275,-- per m³
idem, spouw met plat dak 295,-- per m³
idem, spouw met kap 325,-- per m³
kelder tot 50 m³ prefab 400,-- per m³
kelder, in het werk gestort 580,-- per m³
dakkapel, klein: tot ca. 2,50 m breed 5.000,-- per stuk dakkapel groot: vanaf ca. 3,00 m breed 8.000,-- per stuk carport 260,-- per m³
tuinhuisje, ca. 2 x 2 m 2.500,-- per stuk
idem tot 3 x 3 m 3.500,-- per stuk
idem > 3 x 3 m vanaf 3.500,-- per stuk
III. AGRARISCHE BOUWWERKEN
sleufsilo's, alleen vloer 50,-- per m³
idem met wanden 135,-- per m³
veldschuur/machineberging (3 zijden gesloten) damwand 40,-- per m³ metselwerk 80,-- per m³
werktuigenberging (4 zijden gesloten) damwand 50,-- per m³ idem metselwerk 100,-- per m³
rundveestallen (bovenbouw) 145,-- per m³
idem groen label stal voor melkvee 7.000,-- per plaats idem groen label stal voor rundvee 1.000,-- per plaats varkensstallen (bovenbouw) 150,-- per m³
idem groen label stal voor kraamzeugen 4.000,-- per plaats idem groen label stal voor dragende zeugen 1.750,-- per plaats idem groen label stal voor vleesvarkens 650,-- per plaats idem groen label stal voor biggen 400,-- per plaats mestkelders onder de stallen 250,-- per m³
kassen (enkel glas) 60,-- per m³
kassen verwarmd (isolerend glas) 90,-- per m³
folietunnel 40,-- per m³
kippenstallen traditioneel 250,-- per m³
groen label stal 20,-- per plaats
IV. NIET-AGRARISCHE BOUWWERKEN
opslagloods (damwand) tot 4 m. hoogte 40,-- per m³ idem vanaf 4 m. hoogte 25,-- per m³
opslagloods (metselwerk) 100,-- per m³
overige bedrijfsruimten 150,-- tot 400,-- per m³ uitbreiding bedrijfskantoor in de bedrijfshal 350,-- per m³ industriehal plaatstaal geïsoleerd 500 m³ 100,-- per m³
romneyloods 35,-- per m³
semi-permanente unit 375,-- per m³
kantoren/showroom/winkel 500,-- per m³
scholen/sporthal/horeca 475,-- per m³
noodschool 350,-- per m³

De berekening van de bouwkosten gebeurt overeenkomstig NEN 2580 en NEN 2631.
Voor nadere informatie over de berekeningswijze kunt u contact opnemen met de afdeling
VROM, cluster bouwzaken, lokatie Weerselo. SLOPEN
Burgemeester en wethouders van Denekamp hebben besloten:
* sloopvergunning te verlenen voor het slopen van een werkplaats aan het Pierikspad 3 in Rossum (13.04.2001).
Voorts is besloten sloopvergunning te verlenen voor:
* Dorpermeienweg 15 te Denekamp: slopen van een schuur.
* Laagsestraat 39 te Oud Ootmarsum: slopen van een schuur. Tegen deze besluiten kunnen binnen zes weken na bekendmaking van de vergunningverlening aan de houder van de vergunning bezwaren bij B en W worden ingediend.
MILIEU / WET MILIEUBEHEER Wijziging ammoniakreductieplan Op 21 december 2000 heeft de gemeenteraad het gemeentelijk ammoniakreductieplan (ARP) gewijzigd. Het vorige plan was door jurisprudentie van de Raad van State en de wijziging van de Interimwet am-moniak en veehouderij op enkele punten achterhaald of overbodig geworden. Tegenover het vorige plan zijn de belangrijkste wijzigingen:


* legalisatie van bedrijven is wettelijk niet meer mogelijk, omdat de Interimwet ammoniak en veehouderij op dit punt is gewijzigd;
* transacties met agrarische bedrijven buiten het plangebied zijn niet meer mogelijk;

* productierechten in gevallen met bestaande latente mestrechten of minder dan 125 kg fosfaat/ha mogen niet meer worden opgevuld;
* in het vervolg kan ammoniakproductieruimte alleen worden overgedragen, als de gemeente, waarin de rechten verdwijnen, de vergunning intrekt. Onder het vorige plan kon dat ook een melding volgens artikel 8.19 van de Wet milieubeheer.

Er verandert niets in de aanwijzing van de voor verzuring gevoelige gebieden. Ook het reductiepercentage wordt niet veranderd. Op 1 februari 2001 hebben gedeputeerde staten van Overijssel het gewijzigde plan goedgekeurd. Met ingang van 15 maart 2001 ligt het plan op maandag- t/m vrijdagmorgen van 8.30 uur tot 12.30 uur op het bureau VROM van het gemeentehuis in Denekamp voor iedereen ter inzage. Het plan is tegen betaling verkrijgbaar. Bij de afdeling V.R.O.M., locatie Weerselo, liggen vanaf 15 maart 2001 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, ter inzage de meldingen van:
* De heer G.A.B. Lohuis, Alofssteeg 4 te Weerselo. Het betreft een melding inzake het realiseren van een wasplaats. Deze uitbreiding is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende vergunning nr. 20101 d.d. 27 februari 2001 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 van de Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen uitbreiding voldoet aan artikel 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze uitbreiding geen nieuwe vergunning worden aangevraagd.


* De heer J.G.H. Horsthuis, Haarstraat 47a te Rossum.
Het betreft een melding inzake het verbouwen van een schuur tot Groen Label-biggenstal. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende vergunning nr. 20001 d.d. 21 maart 2000 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 van de Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan artikel 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen hun zienswijze(n) met betrekking tot deze meldingen tot en met 19 april 2001 zowel schriftelijk als mondeling indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.

RECTIFICATIE
Vanaf 15 maart 2001 ligt ter inzage de melding volgens artikel 8.19 van de Wet milieubeheer voor het veehouderijbedrijf van:


* de maatschap Fox, Lattropperstraat 107 in Denekamp.
Deze melding is ingediend, omdat een Groen-Labelstal, waarvoor eerder vergunning is verleend, niet zal worden gebouwd. In plaats daarvan zal een deel van de veestapel worden gehuisvest in een traditionele stal. Daardoor worden er minder dieren gehouden dan het aantal, waarvoor eerder vergunning is verleend. Tegen deze melding kunnen de indiener en eventuele derde belanghebbenden voor 27 april a.s. een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet duidelijk aangeven waarom er bezwaren tegen de melding worden ingediend. Ook moet in het bezwaarschrift een datum zijn genoemd en de naam en het adres van de indiener. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Een verzoek om schorsing kan worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Verder ligt ter inzage de melding volgens het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer voor het veehouderijbedrijf van:
* de heer G.J. Bergman, Rotmanweg 9 in Breklenkamp.
Deze meldingen kunnen worden ingezien bij het bureau VROM, locatie Denekamp op maandag- t/m vrijdagmorgen van 08.30 uur tot 12.30 uur. Bij het bureau VROM van het gemeentehuis in Denekamp ligt vanaf 15 maart 2001 op maandag t/m vrijdagmorgen van 08.30 uur tot 12.30 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak ter inzage de onder voorschriften verleende milieuvergunning voor het garagebedrijf met een tankstation voor het wegverkeer van:
* Autobedrijf Wiefferink, Kloppendijk 44-46 in Denekamp. gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Beroep tegen deze vergunning kan tot 27 april 2001 worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage door degenen, die kunnen aantonen, dat zij niet eerder tegen de ontwerpbeschikking bedenkingen hebben kunnen indienen.
bestuursrechtspraak van de Raad van State vóór 27 april 2001 vragen een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval wordt de vergunning pas van kracht, nadat deze voorzitter op dat verzoek heeft beslist.
Bij besluit van 6 maart 2001 is door het college van burgemeester en wethouders inzake een invalidenparkerplaats nabij de woning Robertstraat 12 te Weerselo het volgende verkeersbesluit vastgesteld:


* door plaatsing van een verkeersbord volgens model E6 van bijlage I van het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, in de Schaepmanstraat ter plaatse van de zij-ingang van de woning op het perceel Robertstraat 12, een gemarkeerde parkeervak aangewezen als invalidenparkeerplaats;

* door plaatsing van onderbord als bedoeld in artikel 8 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, met daarop het kenteken van het motorvoertuig van de bewoner van de Robertstraat 12 te Weerselo, deze invalidenparkeerplaats voor dat motorvoertuig te reserveren.

Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken na de dag van deze publicatie ter inzage bij de afdeling gemeentewerken locatie Weerselo. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van deze publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer C.A. van der Heijden, locatie Weerselo, Telefoon: 0541-669689.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

Voorstel Koopzondagen 2001, dorpsgebied Deurningen Het college van Burgemeester en Wethouders is voornemens om voor de eerste helft van 2001 onderstaande zondagen aan te wijzen als extra koopzondag voor het dorpsgebied Deurningen: 18 maart, 1 april, 6 mei, 20 mei en 24 juni 2001 Belangstellenden kunnen tot 4 weken na bekendmaking van het voornemen tot vaststelling van de koopzondagen hun zienswijze schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders en mondeling bij de afdeling Algemene Bestuurszaken locatie Weerselo kenbaar maken.

Plaatsen tent
Bij de locatie Ootmarsum is ingekomen een verzoek om vergunning voor het plaatsen van een tent en parasols op de openbare weg (laatste gedeelte Gasthuisstraat uitkomend op de Markt) op zondag 10 juni 2001 in verband met de opening van Proeflokaal Vinus Vita en Galerie Chez Moi Ton Schulten.
De afgelopen periode zijn de volgende vergunningen verleend: Hobbybeurs in Weerselo
Aan de Stichting Dorus is vergunning verleend voor het houden van een creatieve handen/ hobbybeurs op zondag 8 april en zondag 7 oktober,alle twee dagen van 10.00 uur - 17.00 uur bij cafe Ensink te Weerselo

Dauwtrappersfeest Deurningen Aan de Sint Plechelmus Harmonie Deurningen is vergunning verleend voor het houden van een Dauwtrappersfeest op 24 mei 2001 van 0.700- 01.00 uur op het Sint Plechelmusplein te Deurningen

Kapvergunningen
Het college van burgemeester en wethouders van Denekamp heeft vergunning verleend aan: Gemeente Denekamp voor het vellen van 22 bomen (Amerikaanse eiken en essen) aan:


* de Thijstraat in Rossum.

Ter vervanging van deze bomen zullen ca. 18 Tilia cordata "Rancho" (kleinbladige inheemse winterlinde) worden herplant. Deze vergunning is verleend om de riolering in het Thijplein, de Thijstraat (het gedeelte tussen de Father Raatgerstraat en de Grotestraat) en de Weeldbaan te kunnen vervangen om wateroverlast te voorkomen. Om de bestaande riolering en de huisaansluitingen te kunnen bereiken dienen graafwerkzaamheden te worden uitgevoerd waardoor de grondwaterstand daalt.
Als gevolg van de nodige graafwerkzaamheden is het niet te voorkomen dat boomwortels onherstelbaar beschadigd raken. Deze bomen zullen geen nieuwe hoofdwortels meer vormen, waardoor de vitaliteit van de bomen daalt. Hierdoor kan gevaar voor de (verkeers)veiligheid ontstaan.

Tevens hebben Burgemeester en wethouders van Denekamp kapvergunning verleend
aan:
Gemeente Denekamp voor het vellen van een Acacia:


* aan de Stadtlohnallee/ Legtenbergerstraat te Weerselo.
De kapvergunning is verleend t.b.v. de reconstructie van het kruispunt Stadtlohnallee/ Legtenbergerstraat om een verkeersveiliger situatie te laten ontstaan.

Bovengenoemd besluiten liggen tot en met 26 april 2001 ter inzage bij de afdeling Gemeentewerken, locatie Weerselo. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tot en met 26 april 2001 tegen deze vergunning gemotiveerd bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA, Denekamp. Degene die een bezwaarschrift indient kan tot en met 26 april 2001 bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Almelo, sector Bestuursrecht, een verzoek om voorlopige voorziening vragen. Er zal niet tot velling worden overgegaan voordat de bezwarentermijn is verstreken, dan wel op een verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
LEGES PASPOORTEN VERLAAGD De Ministerraad heeft recentelijk besloten dat de leges die het rijk vraagt voor het verstekken van een paspoort omlaag moeten met f. 27,50. Tevens is besloten, dat dit bedrag rechtstreeks ten goede moet komen van degenen die om een paspoort vragen. De ingangsdatum van deze verlaging is nog niet exact vastgesteld. Er bestaat een redelijke verwachting, dat dit op 1 april a.s. het geval zal zijn.
Voor alle duidelijkheid: deze verlaging betreft enkel de leges voor een paspoort en dus niet voor de Europese Identiteitskaart. Wij houden u op de hoogte.

WAT IS DE WET WAARDERING ONROERENDE ZAKEN ? De Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) regelt de waardering van onroerende zaken zoals woningen, kantoren, winkels en andere objecten, bijvoorbeeld bouwkavels en objecten in aanbouw. De waardering van de onroerende zaken hebben we uitbesteed aan een taxatiebureau.
Let wel, wij als gemeente blijven verantwoordelijk voor de waardebepaling. Het kan zijn dat de taxateur niet bij alle woningen binnen is geweest. Als het gaat om bijvoorbeeld een rijenwoning, kan volstaan worden met de opname van één woning. Deze wordt vergeleken met de andere rijenwoningen. We noemen dit de referentiewoning.

De Wet Waardering Onroerende Zaken regelt de waardebepaling voor alle gemeenten. Dit betekent dat ongeacht in welke gemeente u woont de waardebepaling aan dezelfde voorschriften is gebonden. Is nu echt alles hetzelfde? Neen, bijvoorbeeld de tarieven. Elke gemeenteraad stelt haar eigen tarieven voor de Onroerende Zaak Belastingen vast. De hoogte van de aanslag wordt bepaald door de WOZ-waarde en het tarief.

Elke eigenaar/gebruiker ontvangt van de gemeente een WOZ-beschikking. Dit is een brief waarin de vastgestelde waarde voor de onroerende zaak staat vermeld. Een taxatieverslag kan meer duidelijkheid geven hoe de vastgestelde waarde onderbouwd is. Deze kan bij de gemeente worden opgevraagd.

Om u als inwoner van de gemeente Denekamp meer wegwijs te maken in de Wet Waardering Onroerende Zaken leest u binnenkort meer informatie op deze pagina.

AANMELDING LEERLINGEN BASISONDERWIJS Enkele weken geleden zijn er brieven en aanmeldingsformulieren verzonden naar de ouders/verzorgers van kinderen die zijn geboren in de periode 1 oktober 1997 tot en met 30 september 1998 in verband met de aanmelding voor een basisschool in de gemeente. Per abuis hebben enkele ouders/verzorgers een lege envelop ontvangen. Indien dit ook bij u het geval is, wilt u zich dan zo spoedig mogelijk melden bij bureau Welzijn, locatie Denekamp, telefoon 0541-358892. U ontvangt dan alsnog een brief en aanmeldingsformulier.

Heeft u uw kind nog niet aangemeld voor het schooljaar 2001-2002 ? Doet u dit dan per omgaande !

STORINGSDIENST DRUKRIOLERING Tijdens kantooruren kunt u storingen melden via de 3 plaatselijke locaties.

Buiten kantooruren:

LOCATIE DENEKAMP
J.B.Mollink telefoon: 352928 of 06-23561038
G.B.M.Kuipers telefoon: 221239 of 06-51290264
LOCATIE WEERSELO
F. Munsterhuis, telefoon: 06- 54673369
P. Oude Essink Nijhuis, telefoon: 06- 54673371
LOCATIE OOTMARSUM
W. Veldhuis telefoon: 0541- 28 88 55
(alleen tijdens openingstijden)

INZAMELING KLEIN GEVAARLIJK AFVAL OOTMARSUM Op vrijdag 16 maart wordt in Ootmarsum het Klein Gevaarlijk Afval opgehaald.
Dan wordt met twee wagens gereden en op onderstaand schema kunt u zien waar en op welke tijd die wagens standplaats kiezen.

Eerste wagen

TIJDSTIP STANDPLAATS

1. 09.00 - 09.15 Kerkplein

2. 09.15 - 09.30 Kruising Schiltplein/Westwal/Parkstraat
3. 09.30 - 09.50 Grotestraat/Oostwal

4. 09.50 - 10.05 Bergplein

5. 10.05 - 10.25 Oldenzaalsvoetpad-Oostwal

6. 10.25 - 10.45 Molenstraat-Denekamperstraat
7. 10.45 - 11.00 Molenstraat-Nuttersvoetpad
8. 11.00 - 11.20 Postkantoor Parkstraat

9. 11.20 - 11.40 Almelosestraat-Wortelboerstraat
10. 11.40 - 12.00 Almelosestraat nr. 49

PAUZE


11. 12.30 - 12.50 Villapark

12. 12.50 - 13.10 Stobbenkamp nabij grote plantsoen
13. 13.10 - 13.30 Oldenzaalsestraat nabij Welkooploods
14. 13.25 - 13.40 Bleekstraat nabij Welkoopwinkel
15. 13.40 - 13.55 Smithuisstraat-Radboudstraat
16. 13.55 - 14.10 Cellenkampstraat-Odemarusstraat
17. 14.10 - 14.25 Profietstraat-Anne Frankstraat
18. 14.25 - 14.45 Cramerstraat-Meijboomstraat
19. 14.45 - 15.00 Smithuisstraat-Meijboomstraat
Tweede wagen

TIJDSTIP STANDPLAATS

1. 09.00 - 09.15 Smithuisstraat-Hora Siccamastraat
2. 09.15 - 09.30 Grote Maten-Campstede

3. 09.30 - 09.50 Schimmelpenninck vd Oyehof
4. 09.50 - 10.05 Winhoflaan-Grote Maten

5. 10.05 - 10.25 Denekamperstraat nabij garage Boerrigter
6. 10.25 - 10.40 Kampstraat-Meijerstraat

7. 10.40 - 11.00 Meijerstraat-Fonteinstraat
8. 11.00 - 11.20 Laagsestraat parkeerterrein café "De Grens"
9. 11.20 - 11.40 De Mors nabij huisnr. 95

10. 11.40 - 12.00 Profietstraat-van Bentheimstraat
PAUZE


11. 12.30 - 12.50 van Diepenbroekstraat

12. 12.45 - 13.05 Cobbingstraat-van Bodelswingstraat
13. 13.05 - 13.25 Profietstraat-Cobbingstraat
14. 13.25 - 13.40 Cobbingstraat-van Dieststraat
15. 13.40 - 13.55 Cobbingstraat-Alleeweg

16. 13.55 - 14.05 Wildbaan-Daalbree

17. 14.05 - 14.15 Wildbaan-Hofbisch

18. 14.15 - 14.30 van Bodelswingstraat-van Ghernaerstraat
19. 14.30 - 14.45 van Hanxledenstraat

20. 14.45 - 15.00 Profietstraat P.plaats Mavo


INFORMATIE VAN WONINGSTICHTING ST. JOSEPH WEERSELO De volgende woning is per 1 april beschikbaar voor verhuur:


* De Kerkewei 11 te Rossum.

Het betreft hier een eengezinswoning met berging. De maandelijkse huurprijs is f 811,55
Belangstellenden kunnen zich schriftelijk aanmelden bij:Woningstichting St. Joseph, postbus 20 7595 ZG Weerselo. Belangstellenden kunnen zich schriftelijk aanmelden bij:Woningstichting St. Joseph, postbus 20 7595 ZG Weerselo.

INZAMELING OUD PAPIER IN DEURNINGEN De leden van het jeugdbestuur van DSVD zamelen zaterdag 17 maart a.s.het oud papier in op de parkeerplaats bij de ABTB (Bijen) uitsluitend tussen 9.00 en 12.00 uur. Er is hulp aanwezig om de mensen te helpen bij het storten van het in de containers. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Scholten, telefoon: 074- 2775602 of 074- 245607 (werk). Vrijdag 16, zaterdag 17 maart en zondag 18 maart 2001: CC Ootmarsum,
tel. 0541-291535, E-mail:hollink35@zonnet.nl Zondag 18 maart 2001:
Concert op het Stift te Weerselo door de Maarten Boasson (cello) en Peter Cramer (piano) georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Stift, tel: 66 12 31.

Zondag 18 maart 2001:
Natuurtocht in het Zoekerveld nabij Weerselo met als thema: De eerste weidevogels zijn weer terug. Laarzen worden aanbevolen. Vertrek is om 9.00 uur. Vooraf aanmelden bij heemkunde voormalige gemeente Weerselo: 0541- 661619 of 552455. de inhoud van deze rubriek Weersoverzicht Februari 2001 door G. Oude Vrielink Totaal 8 dagen sneeuw en op 3 en 4 februari in totaal 20 cm sneeuw. Hoeveelheid water 72 mm.
De hoogste temperatuur was 13 graden op 12 februari jl.

Weerspreuk Maart
Maartse wind en Aprilse regen
Beloven voor mei de grootste zegen

Bloedafname-avonden Ootmarsum.
Het Ned. Rode Kruis organiseert in samenwerking met de EHBO weer de halfjaarlijkse bloedafname-avond.
In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen dit twee avonden zijn en wel op donderdag en vrijdag 15 en 16 mrt .a.s.
Deze avonden zullen worden gehouden in de Radboudzaal aan de Oostwal nr. 14 te Ootmarsum (naast het klooster).
Leden van de EHBO vereniging worden verzocht om 18.30 uur aanwezig te zijn voor het welslagen van deze avonden.
Voor eventueel meer informatie tel. 292437 (Ben van Benthem).