Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmiddag 14 maart 2001
17:27 woensdag 14 maart 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Smilde, ongeval met licht letsel
Vanmorgen stond een 26-jarige vrouw uit Smilde met haar auto op de Veenhoopsweg te wachten om linksaf te kunnen slaan. Bij haar in de auto zat haar dochtertje. Een haar van achter naderende 54-jarige buschauffeur uit Oosterwolde zag niet dat zij stilstond en reed haar met zijn bus van achter aan. De personenauto raakte total loss. De vrouw en haar dochtertje zijn voor behandeling naar een huisarts geweest maar ziekenhuisopname was niet noodzakelijk.

Emmen, onderuit met scooter
Reed vanmiddag een vrouw (leeftijd onbekend) uit Emmen op haar scooter over de Huizingsbrinkweg en ging daar door nog onbekende oorzaak onderuit waarbij zij haar knie bezeerde. Zij werd voor onderzoek naar het SZE overgebracht. Aard van het letsel onbekend.

Assen, autos grof opengebroken
In Assen-Oost werd vannacht in zeker 14 autos ingebroken, o.a. aan de Tuinstraat, Rozenpad en Klaverstraat. In alle gevallen werd het portier met grof geweld opengebroken waardoor grote schades ontstonden. Vrijwel alle autobezitters moeten nieuwe portieren bestellen of deurstijlen laten recht zetten. De politie vraagt getuigen om zich te melden. Er worden o.a. radios vermist.

Meppel, inbraken
Vonden vannacht twee inbraken plaats. Aan de Piet Mondriaanstraat werd ingebroken en een portemonnee weggenomen met daarin ongeveer fl. 100,- en persoonlijke documenten. De 53-jarige bewoner deed aangifte. Aan de Lucas van Leydenstraat werd eveneens ingebroken en geld, pasjes en kristal weggenomen. Schadebedrag onbekend. De 57-jarige bewoonster deed aangifte.
In beide gevallen waren geen braaksporen te zien hetgeen kan betekenen dat men met de hengelmethode via de brievenbus het slot kon openen. Het publiek wordt er dan ook op gewezen dat het belangrijk is s-nachts deuren extra te vergrendelen of nachtsloten aan te brengen zodat deze methode niet toegepast kan worden.

Noordscheschut, schuurbrand
Brak vanmiddag brand uit in een schuurtje aan het Noord. De bewoner had in dat schuurtje een eenmansbedrijf waar hij parfums produceerde of de basis hiervoor. In de schuur stonden o.a. bussen met etherische oliën Voordat hij vanmiddag met zijn werkzaamheden begon had de bewoner de oliekachel vast aangezet waarna hij naar de woning ging. Even later ontdekte hij de brand die een hevige rookontwikkeling tot gevolg had. Om die reden, en omdat niet zeker was of er ook sprake was van het vrijkomen van asbestdeeltjes, werd buurtbewoners gevraagd de ramen en deuren te sluiten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe