VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

MederspelersJohn Kraaijkamp bekend in De Huisbewaarder

Geert Jan Romeijn en Mark Ram en zullen volgend seizoen John Kraaijkamp Sr. flankeren in De Huisbewaarder van Pinter. Mark Ram zal de rol spelen van Aston, zijn broer Mick wordt gespeeld door Geert Jan Romeijn. Kraaijkamp sr. zal de rol spelen van de aan lager wal geraakte zwerver Davies. De première van De Huisbewaarder vindt plaats op 30 december 2001 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Romeijn was op het toneel onder andere te zien in Phaedra, De Avonden en Hunker, allen bij Het Vervolg. Vanaf mei is hij te bewonderen in Les Liasons Dangereuses en Agamemnon. Tevens was hij te zien in de speelfilm De Zwarte Meteoor en werkte onder andere mee aan de televisieseries Wings en Russen.

Ram bekend van zijn rol in de televisieserie Unit 13 was voorheen op het toneel te zien in Amadeus, Geweld Nee, Drie Zusters en Huis & Tuin. Hij speelde de hoofdrol in de televisiefilm Nacht in de Stad en was te zien in de televisieseries Bokkenrijders en De Partizanen.

De jonge, gesloten en geestelijk labiele Aston woont in een vervuilde kamer in het bouwvallige huis van zijn broer Mick. Op een dag neemt Aston een zwerver mee naar huis. De onberekenbare landloper Davies neemt met beide handen dit aanbod aan en neemt zijn intrek in het huis en daarmee in het leven van Aston en Mick. Als de broers hem ook nog de functie van huisbewaarder aanbieden, lijkt Davies vastbesloten zijn leven op straat vaarwel te zeggen en het onderkomen van de broers als het zijne te beschouwen. Er ontstaat een bizarre situatie tussen de drie mannen waarin Davies de broers Aston en Mick tegen elkaar probeert op te zetten. Dat leidt tot zowel beklemmende als komische momenten.

De Huisbewaarder wordt geregisseerd door Berend Boudewijn. Het decorontwerp is van Misjel Vermeiren. Uri Rapaport ontwerpt het licht en Marie Lauwers is verantwoordelijk voor de kostuums. De Huisbewaarder speelt vanaf begin december 2001 ruim 100 voorstellingen in heel Nederland.

Noot voor de redactie /