Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Het Publieke debat

Computersystemen en netwerken zijn het nieuwe zenuwstelsel van de maatschappij. Twee publieke debatten toetsen dit zenuwstelsel op kwaliteit en kwetsbaarheid. De debatten vinden plaats van 11.30 tot 12.45 uur in de Senaatszaal van het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De zaal is open vanaf 11.00 uur. Na afloop is er de gelegenheid tot napraten met een broodje.

18 maart: Als de kabel breekt
Het wordt stil in de trein als een gsm-net uitvalt. Maar als de glasvezelnetten goed beschadigd raken, wordt het stil, heel erg stil in het hele land. Er is tegenwoordig geen oorlog meer nodig om een technologisch geavanceerd land als Nederland uit te schakelen. Twee terroristen en een dragline kunnen het ook. Hoe kwetsbaar is het nieuwe zenuwstelsel precies en wie moet zich bekommeren om de bescherming er van?
Eric Luiijf (principal consultant information operations en informatiebeveiliging van FEL-TNO) en Arie J. van Leusden (Managing Director Lucent Technologies Nederland BV) gaan hierover in debat. Voorzitter is Maarten Pieterson (Studium Generale TU/e).