Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

MIN LNV: 3 km vervoersverbod Oene

18-03-2001

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn 90/425/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224); Gelet op artikel 17, 30, eerste en vierde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel 1
Het vervoer, met inbegrip van verplaatsing over de openbare weg zonder vervoermiddel, van evenhoevigen uit, binnen en naar het gebied, bedoeld in de bijlage, is verboden.

Artikel 2
Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijke regeling vervoersverbod evenhoevigen Oene 2001.

Artikel 3
Deze regeling wordt op 18 maart 2001 om 12.30 uur bekendgemaakt aan de media en treedt op
19 maart 2001 om 00.00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,
Bijlage bij de Tijdelijke regeling vervoersverbod evenhoevigen Oene 2001
Het in artikel 1 bedoelde gebied wordt als volgt begrensd:
1. Vanaf het kruispunt Eperweg en Keuterstraat (Heerde) de weg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in de Bonenburgerlaan, overgaand in de Kerkdijk.

2. De Kerkdijk volgend in oostelijke richting overgaand in de IJsseldijk.

3. De IJsseldijk volgend in zuidelijke richting tot het kruispunt Bandijk en de Heegsestraat (vlakbij de plaats Welsumerveld).
4. De Heegsestraat volgend in westelijke richting tot de kruising met de Zeedijk, 50 meter rechts volgend tot de kruising met de Breestuk.
5. De Breestuk volgend in westelijke richting tot de kruising met de Middendijk (Nijbroek).

6. De Middendijk (Nijbroek) volgend in zuidelijke richting tot het kruispunt met de Vaassenseweg.

7. De Vaassenseweg volgend in westelijke richting tot het kruispunt met de Geerstraat.

8. De Geerstraat volgend in westelijke richting tot aan de A50.
9. De lijn, direct grenzend aan de oostzijde van de A50, in noordelijke richting volgend tot aan afslag 28 (Heerde-Zuid).
10. Vanaf de A50, afslag 28 (Heerde-Zuid), de Eperweg volgend in noordelijke richting tot de kruising met de Keuterstraat. Toelichting voor de Staatscourant
In het kader van de preventief getroffen maatregelen zijn bedrijven onderzocht op aanwezigheid van het mond- en klauwzeervirus. Naar aanleiding van een uitgevoerde snelle virologische test op een bedrijf in Overijssel is de kans, dat er een besmetting met mond- en klauwzeer heeft plaatsgevonden, onwaarschijnlijk. Het formele onderzoek ter uitsluiting van mond- en klauwzeer dient echter nog afgerond te worden. Teneinde elke risico te vermijden is een gebied van circa 3 kilometer rond dat bedrijf uitgezonderd van de heden van kracht geworden mogelijkheid om evenhoevigen rechtstreeks naar een slachthuis te vervoeren. Elk vervoer van evenhoevigen vanuit, naar en binnen het gebied, waarvan de begrenzing is aangegeven in de bijlage bij onderhavige regeling, blijft dus voorlopig verboden.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

18 mrt 01 12:31