Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV Bedrijvenbond

16-03-2001

'Acteurs' willen zich niet bewegen

Acties metaaltechniek gaan 3e week in

Twee weken van stakingen en andere acties in de metaaltechniek hebben nog geen beweging aan het onderhandelingsfront opgeleverd. Wel is duidelijk dat de werkgevers steeds nieuwe methoden bedenken om de werknemers onder de gordel te raken. Was er de afgelopen week sprake van veel intimidatie, nu wordt het sprookje van de acteurs opgevoerd. CNV Metaaltechniek merkt aan de leden, dat dit soort opmerkingen alleen maar olie op het vuur gooien.

"De opmerking van werkgeversonderhandelaar Vonk over het inzetten van acteurs geeft wel aan hoe serieus de werkgevers hun personeel nemen", aldus bondsbestuurder Jaap Jongejan van de CNV BedrijvenBond. "Zo'n opmerking is niet alleen niet waar, hij is ook dom, want de reactie van onze leden is er meteen eentje van: oké, acteurs? Best. Maar dan geen acteurs die van plan zijn te bewegen richting de werkgevers."

Nadat er vandaag vooral bij GTI succesvolle stakingen waren, worden de acties volgende week dan ook onverminderd voortgezet. Op maandag 19 maart vinden er 24-uursstakingen plaats in Veenwouden, Coevorden, Sappemeer, Roden, Heerenveen, Heerhugowaard en Almelo.

Nadere inlichtingen:

Annemieke Bezemer (cao-onderhandelaar)
030-6348213
Bert Aanstoot (persvoorlichter)
030-6348240