Noor voor de redactie: Dr. Paul Gelderloos, CEO van Scarlet Telecom, is telefonisch beschikbaar voor nader commentaar. Contact: Steijger.comm, 036 523 5330.

PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie
Tel: 036 5235330
Fax: 036 5235331

SCARLET TELECOM KOOPT ZAKELIJKE KLANTEN VAN VIATEL EN INTEROUTE


· Acquisities brengen aantal klanten ruim boven 100.000
· Scarlet nu één van de grootste aanbieders gecombineerde internet/spraak-diensten

Lelystad, 19 maart 2001 - Scarlet Telecom, de snelst groeiende telecom aanbieder van Nederland, heeft vandaag de acquisitie van het zakelijke klantenbestand van Viatel bekend gemaakt. Recentelijk kocht Scarlet Telecom al het volledige klantenbestand van Interoute Nederland. Scarlet Telecom heeft nu ruim 100.000 actieve klanten, waarbij de helft van de omzet zakelijk verkeer is. Daarmee is Scarlet Telecom één van de grootste leveranciers van gecombineerde internet/spraak-diensten geworden.

Scarlet Telecom, dat sinds 1992 op de Nederlandse telecommarkt opereert, richt zich zowel op de zakelijke markt als op de particuliere gebruiker. Vooral de zakelijke markt verkeert in een fase van consolidatie. Scarlet Telecom is het enige bedrijf dat acquisities pleegt in deze markt. "Wij kopen in plaats van gekocht te worden", zegt Dr. Paul Gelderloos, Chief Executive Officer van Scarlet Telecom. "Door deze belangrijke acquisities van Viatel en Interoute Nederland groeit Scarlet flink door en komen wij zeer sterk in de zakelijke markt te staan."

Scarlet Telecom biedt de zakelijke en particuliere gebruiker een omvangrijk dienstenpakket dat bestaat uit breedband-IP, spraak- en datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde zoals web- en serverhosting en E-commerce diensten. Scarlet Telecom richt zich nu ook op breedbandverbindingen voor hoge snelheid internet. "Deze maand zijn wij begonnen met het aansluiten van de eerste klanten op ADSL die daarmee op een zeer voordelige en supersnelle manier hun internetverkeer kunnen regelen", zegt Gelderloos. Voor ADSL is Scarlet Telecom een samenwerking aangegaan met o.a. BabyXL Broadband DSL, de enige onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een fijnmazig landelijk breedband access-netwerk. ADSL van Scarlet Telecom maakt nieuwe multimedia-toepassingen via het internet mogelijk, zoals onder andere video-conferencing en wide-area networks (bedrijfsnetwerken) die meerdere vestigingen met elkaar verbinden. Het productportfolio van Scarlet Telecom zal nog dit jaar worden uitgebreid met mobiele diensten voor de zowel de zakelijke markt als de top van de particuliere markt.

Over Scarlet Telecom:
Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt. Recentelijk werd in België de eerste buitenlandse vestiging geopend.. Het bedrijf startte haar internet-activiteiten in 1995 met de acquisitie van GlobalXS BV. In 1999 werd zij een onafhankelijke en geïntegreerde internet/spraak aanbieder die zich vooral richt op het MKB en de top van de particuliere markt. Hiertoe werd ook de zakelijke internetprovider Cybercomm aangekocht. Scarlet Telecom werkt uitsluitend met
top-kwaliteitsleveranciers; de kwaliteit van haar dienstverlening wordt in diverse recente testonderzoeken geprezen. Naast het management zijn de Venture Capital firma's Nesbic CTE Fund en Egeria BV aandeelhouders van Scarlet.