Hewlett-Packard

Keywords: "HP


HP OP CEBIT 2001

Een blik op de toekomst met Invent- Transform life

Amstelveen, 19 maart 2001 Hewlett-Packard toont op de CeBIT 2001, onder het motto Invent transform life, de nieuwste oplossingen op het gebied van hardware, software en services. In vijf verschillende stands maakt HP duidelijk dat toekomstige internettechnologie, met een complete netwerkinfrastructuur, e-services en internetgerelateerde producten als basis, van invloed zijn op onze manier van werken en leven. De meest actuele informatie over HPs activiteiten op CeBIT 2001 is te vinden op http://www.hpcebit.de.

CoolTown de toekomst van internettechnologie
CoolTown toont HPs visie op een wereld waarin iedereen en alles via internet kan communiceren. In CoolTown heeft elke persoon en elk apparaat zijn eigen unieke webadres, om wereldwijd ideeën en informatie te kunnen uitwisselen.

In hal 1 en 7 toont HP met een reeks demonstraties dat deze visie gedeeltelijk al werkelijkheid is. Zo zijn er printers te zien die direct via internet afdrukken en handheld apparaten die presentaties direct van internet downloaden. De inwoners van CoolTown hebben altijd en overal toegang tot e-services. Zo kunnen ze bijvoorbeeld onderweg rijschemas voor de bus raadplegen of via hun mobiele telefoon routebeschrijvingen afdrukken.

Transform Business & Workspaces (hal 1, stand 7i2) In hal 1 toont HP in stand 7i2 de wereld van Personal Computing, Mobile Computing, Information Storage, met nadruk op Enterprise Computing en
e-services. Oplossingen die organisaties helpen om zich op hun kerntaken te richten, met de garantie van een always-on IT-infrastructuur. Met onder meer de volgende zaken:

HPs nieuwe high performance HP Superdome IA-64 servers.

HP Netserver-systemen, met de HP Netserver LXr 8500dc met 32 processors.

De HP e3000 server, speciaal ontworpen voor de businesseisen van de toekomst.

Opslagoplossingen, zoals de HP Surestore Disc Arrays XP512 en nieuwe tapedrives, zoals de HP Surestore Ultrium 230.

HP Deep Forest, de nieuwe compacte mini-PC die HP samen met Intel ontwikkelde.

HP e-pc, het innovatieve PC-concept voor netwerkomgevingen.

HP Omnibook 500, de nieuwste ultra-draagbare notebook van HP.

Oplossingen voor CRM, Business Intelligence, e-commerce en e-markten.

HP Trade Centre voor informatie over partnerprogrammas.

Transform Daily Life (hal 7, stand C30)
In hal 7, stand C30, richt HP zich volledig op oplossingen voor imaging en printen. Het HP-portfolio bestaat uit oplossingen voor consumenten en zakelijke gebruikers, van scanners, copiers, faxen, digitale cameras, cd-writers en PDAs tot thuis-PCs. Bij de demonstraties kunnen de volgende nieuwe apparaten worden bewonderd:

Een nieuwe reeks monochroom LaserJet-printers en all-in-ones met mogelijkheden voor draadloos gebruik.

Een nieuwe high performance Scanner-reeks.

Een nieuw all-in-one-apparaat, de HP Officejet V40.

Nieuwe HP Deskjets 959c, 980cxi professional series-printers en de HP Deskjet 990cm met een millenniumzilver ontwerp.

De draagbare HP Deskjet 350cx printer, die geschikt is voor Bluetooth.

Een brede reeks apparaten voor printen in kleur, van de nieuwe generatie busines inkjetprinters tot kleurenlaserprinters, zoals de onlangs geïntroduceerde HP Color LaserJet 4550.

Afdrukoplossingen, zoals elektronische formulieren, labeling, clusterprinten, kostenbeheer en beveiligd afdrukken. Deze worden gedemonstreerd door HP en zes partners.

Nieuwe toevoegingen aan de reeks Pavilion PCs, Palmtop PCs en cd-writers.

Transform Creativity (hal 22, stand C35)
In hal 22, stand C35, presenteert HP de nieuwste generatie HP Designjets en andere oplossingen die gebruikers in staat stellen hun creativiteit optimaal in te zetten.
HP demonstreert onder meer afdrukoplossingen gekoppeld aan CAD-applicaties voor grafici en de pre-pressmarkt, en de nieuwste HP-media en verbruiksartikelen. Ook demonstreert HP de verschillende mogelijkheden van grootformaatprinten met de HP Designjet 5000 en HP Designjet 5000PS voor professionals in reclame, marketing, ontwerp en bouw.
Verder kunnen bezoekers er het nieuw ontwikkelde UV-inktsysteem zien, speciaal voor afdrukken die buitenshuis worden gebruikt, en oplossingen van partners voor kleurenbeheer, RIP-processen en geografische informatie.

Transform Banking and Insurance (hal 18, stand A24) In hal 18, stand A24, demonstreert HP IT-oplossingen voor het verhogen van de beveiliging en beschikbaarheid in de financiële en verzekeringsbranche. De opkomst van mobiliteit en financiële portalen heeft nieuwe kanalen geopend voor dialoog met klanten. Dit vraagt om oplossingen, zoals CRM, mobiel en e-bankieren en m-commerce.

Transform Engineering (hal 21, stand C48)
In Hal 21, stand C48, tenslotte verzorgt HP een demonstratie van high-performance platforms voor technisch computing, met de VISUALIZE-reeks en HP 9000-servers. Er wordt onder meer getoond hoe de film Batman en Robin is gemaakt met HP-hardware. Om het belang aan te tonen van strategische partners op het gebied van CAD/PDM, visualisering, virtual reality, Digital Mock UP, MCAE en DCC. Daarnaast laat HP zien hoe samenwerking met ASPs uit technische markten nieuwe pay-per-use modellen mogelijk maakt.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.