Politiebericht Friesland: Friesland 19-03-2001 Politieberichten van 18/3 (13.00 uur) t/m 19/3 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak woning
Zaterdag tussen 15.15 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Nyckle Haismawei. Een ruit in de voordeur werd vernield. De gehele woning werd doorzocht Uit de woning werden sieraden, een videocamera, sleutels, geld en twee horloges weggenomen. De bewoonster, een 74-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak personenauto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Kei. Het slot aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto 9 cd`s en een kentekenbewijs weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: onder invloed
Zondag omstreeks 16.20 uur werd op de Overtoom een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Gorredijk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 740 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: inbraak winkel
Zondag tussen 14.30 en 15.00 uur werd in het winkelcentrum `De Drait` ingebroken in een winkel van de C1000. Een ruit van de drankafdeling werd vernield. Via de vernielde ruit werden een paar flessen drank uit de winkel weggenomen. De totale schade bedraagt ongeveer f 1200.-. Getuigen hadden glasgerinkel gehoord en daarna drie mannen zien wegfietsen. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De eigenaar van de winkel, een 47-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: mishandeling
Zaterdag tussen 20.45 en 21.15 uur vond op het parkeerterrein voor bezoekers van het drafcentrum Wolvega een mishandeling plaats. Een 58-jarige inwoner van Scharsterbrug werd op zijn hoofd geslagen door een 37-jarige inwoner van Rottum. De inwoner van Scharsterbrug liep verschillende verwondingen op (o.a bult op zijn hoofd, bloeduitstorting onder zijn rechteroog en een pijnlijke linker onderarm) en werd door de dokter behandeld. Over een vermoedelijk niet betaalde rekening ontstond ruzie. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte moet nog worden gehoord.

Marssum: onder invloed
Maandag omstreeks 01.50 uur stond op de carpoolplaats aan de N 383 onder Marssum een bestelauto met ontstoken verlichting. In de auto zat een man, die gedronken bleek te hebben. Hij werd gewaarschuwd om niet te gaan rijden. De bestuurder zou zich daaraan houden. Na ongeveer vijf minuten zagen de agenten dat de bestuurder toch ging rijden. Hierop de bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Een, werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 240 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Steggerda: brand woning
Maandag omstreeks 01.20 uur werd brand gemeld in een woning aan de Vaartweg. De brand werd door de bewoners, een echtpaar van 80 en 79 jaar oud, zelf ontdekt. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de woonkamer. De oorzaak van de brand is niet bekend. De bewoners konden zich met hulp van de buren in veiligheid brengen. Zij werden met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en aldaar opgenomen. De brandweer heeft het vuur geblust, doch kon niet verkomen dat de woning uitbrandde. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272