Piloot en inzittenden hebben ongeluk overleefd

MAF-vliegtuig in Tanzania neergestort

HARDERWIJK, 19 maart 2001
Afgelopen vrijdag is een Cessna 206 van Mission Aviation Fellowship (MAF) in Tanzania neergestort. De Engelse piloot en zijn passagiers hebben het ongeluk overleefd en zijn overgebracht naar een zieken-huis in Nairobi. Het ongeluk gebeurde in slechte weersomstandighe-den, een half uur na het opstijgen.

Piloot Andy Fothergill vloog de Cessna 206 (met registratie 5H-MTJ) terug van Haydom naar Moshi. De passagiers waren vier verpleegkundigen uit Tanzania en Noorwegen, die medische hulp hadden geboden in het ziekenhuis van Hay-dom (in het noorden van Tanzania, dichtbij Lake Manyara). Vrijdagochtend steeg Andy Fothergill om 08.45 uur op. In deze regentijd is er veel laaghangende bewolking. Daarom wilde hij het berggebied, ten oosten van Haydom, via een speciale, veilige route passeren. Een plotselinge valwind wierp het vliegtuig echter naar de grond.

De piloot was na de crash in de gelegenheid om een noodsignaal uit te zen-den en zijn positie door te geven. Hij bracht zijn passagiers op een veilige afstand van het vliegtuig, omdat benzine uit het toestel lekte. Ondanks het bosgebied in dit gedeelte van Tanzania gebeurde het ongeluk in open terrein. Daardoor kon de helikopter van AMREF/Flying Doctors, gemakkelijk bij het verongelukte toestel landen. Piloot en passagiers werden teruggebracht naar het ziekenhuis van Haydom, waarna piloot Andy Fothergill en de Noorse verpleegkundigen naar Nairobi werden gevlogen.

De Tanzaniaanse rijksluchtvaartdienst en medewerkers van Mission Aviation Fellowship in Tanzania zullen de plek van het ongeluk bezoeken en een onder-zoek instellen.

Einde van dit persbericht
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met MAF Nederland in Harderwijk: 0341-564488. Of mail: B.Rebel@maf.nl

Mocht u meer informatie wensen, kunt u vanmiddag bellen met 0341-564488.