Betuweroute Internet site

Betuweroute start aanbesteding bovenbouw A15-tracé 19 Maart 2001

NS Railinfrabeheer is gestart met de Europese aanbesteding van de bovenbouw van het A15-tracé van de Betuweroute. Het betreft een zogenaamd EC-contract (EC staat voor Engineering & Construct). Dit houdt in dat zowel belangrijke delen van het ontwerp als de aanleg van de bovenbouw van het A15-tracé aanbesteed worden.

Een dergelijk omvangrijk contract is in de Nederlandse spoorwegwereld nog niet vaak voorgekomen. Op het gebied van grote infrastructurele projecten is deze vorm tamelijk nieuw. Gegadigden wordt een maximale kans geboden om hun ideeën in te brengen.

De aanbesteding kent verschillende fasen. De procedure start nu met een voorselectie. Marktpartijen kunnen nu een selectieleidraad opvragen (via faxnummer 030-2398436, Contractzaken Betuweroute) , waarin zij worden geïnformeerd over eisen waaraan zij moeten voldoen als partij/combinatie. Bedrijven worden uitgenodigd zich als gegadigde aan te melden, waarna de opdrachtgever maximaal vijf gegadigden selecteert. Met deze partijen zal in mei 2001 de overlegfase worden ingegaan.
Gunning aan de economische meest voordelige aanbieder wordt beoogd in de eerste helft van 2002.

De Betuweroute is de toekomstige goederenspoorlijn die van de Rotterdamse haven naar de Duitse grens voorbij Zevenaar loopt. Deze 160 kilometer lange goederenspoorlijn zal volgens de huidige planning in 2005 in gebruik worden genomen.