Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 19-03-2001
1ePersberichtmaandag19maart2001


Politieberichten

Eindhoven: Autos gestolen
Vanaf de Willem Elschotlaan is zondagmiddag tussen 13.00 en 17.30 uur een grijze Volkswagen Passat met het kenteken BXY-777, afkomstig uit België, gestolen. Op het Kerstroosplein is zondagmiddag tussen 16.30 en 17.45 uur een blauwe BMW 318i met het kenteken SKG-113, afkomstig uit België, gestolen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Bleekstraat is maandagochtend rond 3.00 uur een 22-jarige man uit Oss aangehouden omdat hij verdacht werd van rijden met een slok te veel op. Een ademanalyse met een promillage van 0,8 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed en betrokken bij aanrijding Op de Fellenoord is maandagochtend rond 00.30 uur een 61-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte botste kort daarvoor op de Fellenoord achter op de auto van een 43-jarige Weertenaar, die tegen het voertuig van een plotseling voor rode verkeerslichten remmende 24-jarige automobilist uit Veldhoven was gebotst. Een blaastest gaf aan dat de 61-jarige betrokkene vermoedelijk een slok te veel op. De verdachte verleende echter na de blaastest geen medewerking meer aan de vervolgonderzoeken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de A67 werd zondagavond om 18.25 uur een 29-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man kwam op de A67, ter hoogte van Leenderheide, in botsing met een auto die trachtte in te voegen. Een blaastest gaf aan dat de man vermoedelijk een slok te veel op had. Een ademanalyse met een promillage van 0,55 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van een uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Strijpsestraat is zondagmiddag rond 16.00 uur een 55-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. De man was kort daarvoor betrokken bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Strijpsestraat Beukenlaan. Beide betrokkenen reden over de Strijpsestraat. Toen de 38-jarige automobiliste uit Eindhoven rechts afsloeg op de kruising verleende zij geen voorrang aan de 55-jarige bromfietser. Uit onderzoek bleek dat de 55-jarige Eindhovenaar een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,75 weer. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Tussen zaterdagavond 20.50 uur en maandagmorgen 03.00 uur is er een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Graandijk. Men kwam het pand binnen door vernieling van een ruit van een deur aan de zijkant van het bedrijf. Uit het bedrijf zijn waarde papieren, een digitale camera, diskettes, sleutels en een tot nu toe onbekend geldbedrag weggenomen.

Helmond: Aanhouding na steekpartij
Maandagmorgen om 00.08 uur is op de Wolfstraat een 24-jarige vrouw uit Polen aangehouden. Zij had kort ervoor bij ruzie in de relatiesfeer haar 41-jarige vriend met een mes in zijn arm gestoken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij onderzoek bleek dat de verdachte in het bezit was van een busje traangas. Dit is inbeslaggenomen. Zij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen na bedreiging
Zondagmorgen om 03.15 uur is op de Havenweg een 30-jarige Helmonder aangehouden. Om 03.20 uur werd op de Watermolenwal een 28-jarige inwoner van Gemert aangehouden. De twee worden ervan verdacht eerder op de avond bedreigingen te hebben geuit tegen de portier van een horecagelegenheid. De 30-jarige verdachte was in het bezit van een vlindermes. Zij zijn voor onderzoek ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

Aarle-Rixtel: Verdachten van mishandeling aangehouden Op de Mierloseweg in Helmond zijn zondagavond rond 21.55 uur twee mannen (37 en 44 jaar) uit Beek en Donk aangehouden. Ze worden verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van een 46-jarige automobilist uit Beek en Donk kort daarvoor op de Kanaaldijk in Aarle-Rixtel. Het slachtoffer wees de verdachten door middel van lichtsignalen op het feit dat zij met groot licht reden. Dit licht verblinde het slachtoffer. Plotseling stopten de auto met de verdachten. Het slachtoffer stopte ook nietsvermoedend. Toen hij zijn raam open draaide vroeg één van de verdachten wat er aan de hand was en sloeg hem een aantal keren hard in het gezicht. Hierbij liep het slachtoffer letsel aan mond en wang op. De verdachten liepen vervolgens terug naar hun auto en reden wegen. Het slachtoffer is de verdachten gevolgd en stelde de politie in kennis van het gebeurde waarop de beide verdachten in Helmond aangehouden konden worden.

Asten: Aanrijding met gewonden
Op de Deurneseweg zijn zondagavond omstreeks 20.15 uur, bij een frontale aanrijding drie personen gewond geraakt. Een 60-jarige inwoner van Deurne reed als bestuurder van een personenauto vanaf het verkeersplein in de richting van Deurne. Door nog onbekende oorzaak volgde er een frontale aanrijding met een personenauto, komende uit de richting Deurne, bestuurd door een 30-jarige Eindhovenaar. De 60-jarige bestuurder kwam als gevolg van de aanrijding bekneld te zitten en is door de brandweer uit de auto gehaald. Hij is met verwondingen aan benen en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Een bij hem in de auto zittende vrouw is met verwondingen aan handen en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De 30-jarige Eindhovenaar heeft zijn verwondingen laten behandelen door een huisarts. Beide autos zijn totaal vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Bergeijk: Aangehouden verdachten verantwoordelijk voor meerdere vernielingen
Uit onderzoek blijkt dat de twee jongens uit Bergeijk (15 en 17 jaar) die zaterdagmorgen om 01.10 uur in de Klaproosstraat zijn aangehouden verantwoordelijk zijn voor een groot aantal vernielingen. In de nacht van zaterdag op zondag 3 en 4 februari en afgelopen zondagochtend hebben de beide jongens diverse vernielingen aangericht zoals wieldoppen van autos halen, brievenbussen en buitenverlichting vernielen. Tegen de twee wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Mishandeling
Op de Kijkduinstraat is zondagmorgen omstreeks 03.45 uur een 32-jarige inwoner van Best zonder enige aanwijsbare reden door vier mannen in elkaar geslagen. Het slachtoffer werd vlak bij zijn woning door twee mannen vastgepakt en door twee anderen mishandeld. Hij liep hierbij verwondingen aan zijn ribben hoofd en borst op. Hij heeft zich onder dokters behandeling moeten stellen. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen zich te melden.

Oirschot: Herenpakken gestolen
Uit een winkel aan de Molenstraat zijn maandagochtend rond 3.20 uur ongeveer 50 herenpakken gestolen. De dader kwam binnen door de etalageruit te vernielen.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
In een horecagelegenheid is maandagochtend tussen 1.30 en 2.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door aan de achterkant van het pand een raam van een deur te vernielen. Vervolgens brak de dader binnen een kassalade en twee speelautomaten open en ging er met een nog onbekende hoeveelheid geld en sigaretten vandoor.