Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 16-03-2001 2e Persbericht 16 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Kempen: Voorlichtingsbijeenkomsten naar aanleiding van woninginbraken In de afdeling de Kempen worden in de maand maart een aantal voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor de burgers die woonachtig zijn in deze regio. Het grote aantal inbraken in het begin van dit jaar is de aanleiding voor het organiseren van de bijeenkomsten. Het aantal inbraken is inmiddels sterk gereduceerd door de extra inzet van de politie. De politie blijft echter alert. Het doel van de voorlichtingsbijeenkomsten is tweeledig. Enerzijds het informeren van de burgers over preventieve inbraakmaatregelen en anderzijds de burgers attenderen op de bijdrage die zij kunnen leveren door een oogje in het zeil te houden. Tijdens de bijeenkomsten zal bovendien aandacht besteed worden aan het onderzoek en de justitiële procedure met betrekking tot de behandeling van de verdachten. De eerste bijeenkomst vond vorige week plaats in Knegsel. Er volgen er nog vijf deze maand. Afgevaardigden van de Gemeente, de politie en van justitie zullen aanwezig zijn tijdens de bijeenkomsten die gehouden worden op:

20 maart in Hoogeloon;

21 maart in Riethoven;

26 maart in Westerhoven;

27 maart in Bergeijk;

29 maart in Luyksgestel.

Voor meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomsten (locaties, tijdstippen) kan contact opgenomen worden met de integraal veiligheidscoördinator van de betreffende Gemeente.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling en vernieling aangehouden Op de Vaeshartelt is vrijdagochtend rond 00.05 uur een 20-jarige Eindhovenaar in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 19-jarige vriendin op de Vaeshartelt tussen 23.00 en 00.00 uur donderdagavond. De vrouw werd geschopt en liep bloeduitstortingen en verwondingen aan haar knieën op. Vervolgens gooide de verdachte een steen tegen de auto van het slachtoffer. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man beroofd van koffertje
Donderdagavond rond 20.10 uur is op de Nachtegaallaan een 63-jarige Eindhovenaar van zijn attachékoffer beroofd. De man liep van zijn auto naar de voordeur van zijn woning. Hij werd plotseling met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. Zijn koffertje werd hem afgenomen. De dader, een man in donkere kleding en een donkere muts op het hoofd, liep hard weg in de richting van de Patrijslaan. De koffer is in een tuin op de Patrijslaan terug gevonden. Uit de koffer is geld, ruim fl. 10.000,= verdwenen. Het slachtoffer is door personeel van een ambulanceauto behandeld. Hij had enkele hoofdwonden. De politie is op zoek naar getuigen.

Eindhoven: Man verdacht van woninginbraak
Donderdag om 19.15 uur is op het Stationsplein een 19-jarige man uit Westelbeers aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij eerder die dag heeft ingebroken in een woning aan de Bergstraat. Onderzoek en getuigen leidden naar de verdachte. Bij de inbraak waren twee ringen, vier bankpassen, een digitale fotocamera en Nederlands en buitenlands geld weggenomen. De ruit van de achterdeur was ingeslagen.

Helmond: Zakkenrollerij
Een 56-jarige vrouw uit Helmond is vrijdag rond 10.30 uur in de Veestraat het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnee met fl 160,= werd uit haar tas gestolen toen zij aan het winkelen was.

Gemert: Inbraak in winkel
Tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagochtend 8.15 uur is ingebroken in een winkel aan de Haagdijk. De dader heeft de toegangsdeur opengebroken om binnen te komen en vervolgens een aantal VVV-bonnen en een geldbedrag van ruim 600 gulden meegenomen.

Valkenswaard: Gewapende overval
Een 66-jarige bewoner en zijn vrouw (leeftijd onbekend) werden vrijdagochtend rond 00.00 uur in een woning bij een bedrijf aan de Vest overvallen. De man opende de achterdeur toen hij plotseling een geluid hoorde aan de achterkant van de woning. Toen hij naar buiten liep kwamen twee daders met een bivakmuts op te voorschijn. Een van de daders had een vuurwapen bij zich en de ander een mes. Beiden drongen de woning binnen. De daders bedreigden de slachtoffers met het vuurwapen en eisten geld. Met een kleine 10.000 gulden en een aantal cheques, met een nog onbekende waarde, gingen de daders er vandoor. Het gaat om een blanke magere man, ongeveer 1.85 meter lang en naar schatting 22 jaar. Hij droeg een bivakmuts, een donkere broek en een donkere jas. De tweede dader is ook blank en ongeveer 1.65 meter lang. Deze man droeg een bivakmuts, een donkere broek en zwarte handschoenen.