Postbus 4240            Politie Hollands Midden
        2350 CE Leiderdorp              Bureau Communicatie
        Telefoon 071 - 5459800
        Fax 071 - 5459326
        Afkomstig van:  Verboon, Yvette
        Datum:          20 maart 2001

Fietsertje ziet auto te laat Voorhout Op maandag 19 maart rond 13.00 uur raakte een 9-jarig jongetje uit Voorhout op de Componistenlaan aan nek en been gewond nadat hij bij het oversteken was geschept door een 42-jarige automobilist uit Voorhout. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Het jongetje had de auto te laat zien aankomen.

Lesremproef loopt verkeerd af Oegstgeest Op maandag 19 maart rond 13.15 uur raakte een 48-jarige Leidenaar op het parkeerterrein aan de Van Houdringelaan gewond aan knie en enkel. De man volgde een rijles op een motor. Bij een remproef ging het mis. De motorrijder ging onderuit en raakte gewond.

Open haard iets te hard opgestookt Katwijk Op maandag 19 maart rond 17.00 uur raakte in een woning aan de mr. Hans van der Hoevenstraat de schoorsteen oververhit. De vlammen van van openhaard hadden vat gekregen op het schoorsteenkanaal. De brandweer smoorde het vuur in de kiem.

Aanrijding met letsel Leiden Maandag 19 maart vond omstreeks 12.15 uur een aanrijding plaats op de Korevaarstraat. Een 36 jarige vrachtwagenchauffeur uit Leiden reed in de richting van de Breestraat. Toen hij wilde keren zag hij de op dat moment achter hem rijdende 17 jarige bromfietser uit Katwijk over het hoofd. De bromfietser zag dat de vrachtautochauffeur naar rechts uitweek en wilde hem links inhalen. Omdat de vrachtauto vervolgens naar links uitweek om te keren volgde er een aanrijding. De bromfietser is met letsel aan zijn arm overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn Op dinsdag 20 maart rond 00.15 uur hield de politie op de Oranje Nassausingel een 41-jarige automobiliste uit Waddinxveen aan. De vrouw had te veel gedronken. Een ademanalyse wees uit 675 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet in het verkeer)

Insluiping in woning Waddinxveen In een woning aan de Justus van Effenlaan is maandag 19 maart ongewenst bezoek geweest. De bewoonster bevond zich omstreeks 19.30 op de eerste verdieping van de woning toen zij beneden onbekende geluiden hoorde. Even later zag zij een haar onbekende man in de achtertuin staan. Hij koos het hazenpad toen de vrouw haar buurman te hulp riep. Na onderzoek bleek dat niets uit de woning gestolen was.