Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 08.55 uur
Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen en snelheidscontrole uitgevoerd op de Van Egmondkade. Tussen half tien en tien voor twaalf passeerden 755 voertuigen de controlepost. Voor 43 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Straatroof

UTRECHT Maandagmiddag reed een 41-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets over de Royaards van den Hamkade in de richting van de Marnixlaan. Plotseling voelde de vrouw een harde ruk aan haar tas die over haar schouder hing.

Door deze ruk kwam de 41-jarige Utrechtse ten val en moest haar tas loslaten. Zij liep een aantal schaafwonden op. De twee verdachten die de vrouw van achteren op een scooter hadden benaderd en hun slag sloegen bleken twee meisjes op een donkerkleurige scooter te zijn.

Signalement Twee lichtgekleurde meisjes, gekleed in donkere jassen. De bijrijdster had lang donker haar. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Maandagmorgen vond op de Moezeldreef een aanrijding plaats waarbij een 30-jarige vrouw uit Utrecht licht gewond raakte.

De vrouw reed met haar fiets over het fietspad van de Moezeldreef vanuit de richting van de Donaudreef in de richting van de kruising. Een 30-jarige automobilist uit Utrecht reed ook over de Moezeldreef.

Ter hoogte van de kruising met de Moldaudreef sloeg de 30-jarige bestuurder rechtsaf en wilde in de richting van de Moldaudreef. De fietster aarzelde om over te steken en raakte nog net de achterkant van de auto.

Hierdoor kwam de vrouw ten val en moest door personeel van de ambulancedienst onderzocht worden. Uiteindelijk hoefde de vrouw niet mee naar het ziekenhuis en bleef het letsel beperkt tot een zere knie.