LENSINK VAN BERKEL COMM.

Producent Bous de Jong verzocht af te treden

Persbericht

Ocean Warrior-initiator Pieter Kroonenburg neemt financieringszorg op zich

Producent Bous de Jong verzocht af te treden

Hilversum, 20 maart 2001 -Producent Pieter Kroonenburg heeft beherend vennoot Bous de Jong van Ocean Warrior bv verzocht zich terug te trekken uit de filmproductie van de Ocean Warrior en zowel de financiële verantwoordelijkheden als de productie van de film aan Kroonenburg over te laten. Pieter Kroonenburg verwacht na het aftreden van De Jong en het definitief maken van de aanvullende financiering, de filmopnamen in de nazomer te kunnen laten starten.

Pieter Kroonenburg initieerde zes jaar geleden het filmproject Ocean Warrior en is gedreven om de film te maken als hommage aan Paul Watson en diens principes. De kwaliteit van het scenario, de creatieve elementen en het onderwerp maken de film tot een aantrekkelijke productie. Kroonenburg wist de belangrijkste filmdistributeurs te strikken voor de film. Paramount voor de Amerikaanse markt en Intermedia, één van de grootste internationale verkooporganisaties, dragen zorg voor de distributie.
Kroonenburg en de uitvoerend producenten hebben een financieel plan opgesteld waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande financiële bronnen (onder andere bijeengebracht door participanten in de Ocean Warrior CV), aangevuld met externe, in filmfinanciering gespecialiseerde partijen die bij de tien meest recente producties van Kroonenburg betrokken zijn geweest.

Vanuit zijn kantoor in Montreal laat Kroonenburg weten het tijd vinden om in te grijpen: 'De taakverdeling tussen beide producenten hield in dat Bous de Jong zich zou concentreren op het aantrekken van de benodigde gelden en ik me kon richten op de feitelijke productie en de creatieve supervisie. Ik moet nu echter mijn prioriteiten elders leggen. Op het moment dat de productie tijdelijk moest worden stopgezet, werd het noodzakelijk voor mij om mijn aandacht op de financiering te richten.'De komende tijd rondt Kroonenburg de gesprekken met de diverse betrokken partijen af. Hij verwacht dat de film komende zomer in productie zal gaan: 'Deze film moét worden gemaakt en ik ben er zeker van dat dit deze zomer zal gebeuren.'

Noot voor de redactie,