Politiebericht Limburg-Zuid: 20-03-2001
Persberichten district Sittard
Dinsdag, 20 maart 2001

District Sittard

Sittard; inbraken
Afgelopen maandagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Charles Beltjenslaan in Sittard. Inbrekers zijn zondag op maandagnacht via de voorzijde binnengedrongen en hebben tafelzilver en een fototoestel gestolen.
Bij een inbraak afgelopen maandagmiddag/namiddag in een woning aan de Hemelsley hebben inbrekers sieraden buitgemaakt. Hier zijn de inbrekers door forcering van de toegangsdeur de woning binnengedrongen.
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Dempseystraat in Sittard. Inbrekers zijn door verbreking van een ruit de winkel binnengedrongen en zijn er vandoor gegaan met rookwaren. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Sittard; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 15.00 uur vond een aanrijding plaats op de Hasseltsebaan in Sittard. Een 17-jarige bromfietsbestuurder uit die plaats botste met zijn bromfiets tegen een kiepwagen met lading. Daarbij kwam de Sittardse bromfietsbestuurder ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken jukbeen en kaakletsel (vermoedelijk een scheurtje in zijn kaak) naar het ziekenhuis overgebracht waar hij werd opgenomen. De bromfiets raakte bij de aanrijding geheel beschadigd. De politie stelt een onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de bromfietsbestuurder mogelijk door het voor hem rode verkeerslicht is gereden.

Sittard; overval op taxichauffeur
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 00.10 uur vond op de Valkstraat in Sittard een overval plaats op een 42-jarige taxichauffeur uit Echt. Die was er met zijn taxi gestopt teneinde een klant uit te laten stappen toen plotseling een auto, een witte Opel Kadett kwam aangereden. Er stapten drie mannen uit waarvan er een de taxichauffeur onder bedreiging met een mes dwong tot afgifte van zijn beurs met geld. De overvallers zijn met de buit er in de Opel Kadett vandoor gereden. Niemand is bij de overval gewond geraakt. De taxichauffeur heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Sittard; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Leyenbroekerweg in Sittard. De politie die snel terplaatse ging zag er een man wegrennen die na een kort onderzoek in de omgeving in de struiken werd aangetroffen, vermoedelijk om zich daar te verstoppen. De verdachte, een 20-jarige Sittardenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bleek dat er was getracht een deur van het pand te forceren/te verbreken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Schinnen; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Stationsstraat in Schinnen van een 60-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.