Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 20-03-2001 Persbericht district Den Bosch

PRIJZIGE AUTO NA INBRAAK GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Catharinaberg in s-Hertogen-bosch. Bij de inbraak zijn o.a.autosleutels ontvreemd. Met deze sleutels is een zwarte Audi A8 met kenteken 34-FZ-GP ter waarde van Fl. 215.000,= ontvreemd.

DRUGGEBRUIKER BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 32-jarige druggebruiker uit s-Hertogenbosch op de Barbaraplaats in zijn woonplaats bekeurd voor het gebruiken van drugs op de openbare weg en het zich hinderlijk ophouden in een portiek.

GEREEDSCHAP ONTVREEMD (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag heeft een werknemer van een telecombedrijf aan de Prins Bernardstraat in s-Hertogenbosch aangifte gedaan van diefstal van een schroefboormachine met accus en oplaadapparatuur. De medewerker had zijn gereedschap vrijdagmiddag achtergelaten in een alleen voor personeel toegankelijke ruimte. Maandag bleek de schroefboor met toebehoren te zijn ontvreemd.

BEJAARDE VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL (Rosmalen)

Maandagmiddag is een 74-jarige vrouw bij een drogisterij aan het Vreeburg in Rosmalen betrapt op diefstal van een lipstick en een oogpotlood ter waarde van Fl. 55,=. De vrouw is overgedragen aan de politie en kreeg een geldboete van Fl. 250,=.

RUZIE KINDEREN ONTAARDT IN VECHTPARTIJ OUDERS (Drunen)

Maandagavond is een ruzie van een 14-jarige Drunense met een schoolgenootje eerder die dag uiteindelijk uitgelopen op een treffen tussen de ouders op de Turkijelaan aan Drunen. De moeder van het 14-jarige meisje ging gisterenmiddag naar de woning van het andere meisje aan de Amazone om over het voorval te gaan praten. De moeders kwamen er aan de deur niet uit, waarna de vrouw weer naar haar eigen woning aan de Turkijelaan ging. De 42-jarige vader van het andere meisje toog korte tijd later naar de woning aan de Turkijelaan omdat hij het kennelijk niet eens was met de gang van zaken. Terplaatse ontstond onenigheid en zijn over en weer klappen gevallen. De 36-jarige vader en de 35-jarige moeder van het 14-jarige meisje liepen hierbij respectievelijk o.a. een blauw oog en een bloedneus op. De vader van het andere meisje liep een bult op zijn hoofd, een dikke arm en een kapotte bril op. De politie onderzoekt de toedracht.

DRONKEN BROMFIETSER KOMT TEN VAL (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 32-jarige dronken Bossche bromfietser op de Kooikersweg bij de rotonde met de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch ten val gekomen en lichtgewond geraakt. De bromfietser bleek ongeveer 2,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het slachtoffer is vermoedelijk door het overvloedige alcoholgebruik ten val gekomen. Hij klaagde over nek- en rugpijn en is per ambulance overgebracht naar het GZG. Na onderzoek mocht de Bosschenaar weer naar huis. Voor het rijden onder invloed van alcohol is proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod van 12 uur.

AGENTEN VANGEN UITGEBROKEN PAARD (s-Hertogenbosch)

Maandagavond hebben agenten op het Gementpad in s-Hertogenbosch een uitgebroken paard gevangen. Het beest werd weer in de wei gezet en het prikkeldraad is gerepareerd.

PORTEMONNEE UIT TAS GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is in een horecagelegenheid aan de Parade in s-Hertogenbosch de portemonnee van een 29-jarige inwoonster uit die plaats ontvreemd. Vermoedelijk is de portemonnee in een onbewaakt ogenblik uit de tas van de vrouw gehaald. Net na de diefstal bleken twee mannen, die aan een tafel achter de vrouw hadden gezeten, plotseling met achterlating van hun nog volle glazen te zijn verdwenen. De vrouw denkt dat het tweetal met de diefstal te maken heeft.

AUTODIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is op de Eendrachtspolder in s-Hertogenbosch een groene Chrysler Voyager met kenteken PF-DL-61 ontvreemd. Diezelfde nacht is vanaf de Frederik van Eedenstraat in s-Hertogenbosch een witte VW Golf SK-31-SY ontvreemd.

HOND BIJT KRANTENMEISJE (Drunen)

Dinsdagmorgen is een 19-jarige inwoonster uit Drunen bij het rondbrengen van de krant op de Hogeweg gebeten door een hond. Het slachtoffer liep naar de brievenbus een woning. Plotseling kwam er van achter de woning een herdershond al blaffend aangerend. Het meisje schok hiervan en liep naar het hekje om de tuin te verlaten. De hond beet haar op dat moment in haar billen. Het is nog niet bekend of de geschrokken Drunense verwondingen aan het voorval heeft overgehouden. De politie bemiddeld tussen het slachtoffer en de eigenaar van de hond.

AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 13-jarig Bosschenaartje op de Hervensebaan / Bruistensingel in s-Hertogenbosch aangereden door een automobilist die is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De jongen reed op zijn fiets over de Hervensebaan door het groene verkeerslicht. De automobilist reed in dezelfde richting en sloeg rechtsaf de Bruistensingel op, terwijl het licht voor hem op rood stond. De jongen kwam hierdoor op de motorkap terecht. De fiets van het slachtoffer liep aanzienlijke schade op, terwijl de auto beschadigingen aan de voorruit en aan de bumper opliep. De veroorzaker van het ongeval stapte uit, keek naar zijn schade en reed weg. De politie verzoekt eventuele getuigen telefonisch contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.