Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 20-03-2001

Straatnamen in De Poort
Op het terrein De Poort, het voormalige terrein van Teurlincx & Meijers, komen vier nieuwe openbare wegen. De straatnamen hiervoor zijn: de Loop, de Guts, de Schaaf en de Beitel. De namen zijn afkomstig uit de ingezonden reacties op de prijsvraag voor een nieuwe naam voor het nieuwe terrein en de nieuwe Enck die de gemeente heeft georganiseerd. Zoals gebruikelijk bij het toekennen van nieuwe straatnamen heeft de gemeente advies gevraagd aan de Heemkundekring De Heerlijkheid Oirschot, het Streekarchief Regio Eindhoven en PTT Post BV.

Mountainbike route
In het kader van het programma Plattelandsvernieuwing 2001 is een concept-mountainbikeroute in onze gemeente gemaakt. De route ligt voor ongeveer de helft op het terrein van het ministerie van Defensie. De achterliggende gedachte is dat er een groeiende belangstelling is voor deze sport en dat goede voorzieningen tot nu toe erg schaars zijn. Ren- en Tourclub De Pedaleur heeft de voorzet gemaakt. De bedoeling is dat deze route aan het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven wordt aangeboden voor verdere uitwerking van het project. Het SRE heeft mondeling laten weten dat zij een groot deel van de kosten voor dit project wil betalen.

Gebruik De Eikehoef
Naar aanleiding van een verzoek van een inwoner van de gemeente om ervoor te zorgen dat de woonbestemming van De Eikehoef op Landgoed De Baest gehandhaafd blijft en dat horeca-exploitatie niet mogelijk is, heeft de gemeente gesprekken gevoerd met de eigenaar. Daaruit bleek dat het betreffende pand zonder vergunning bouwkundig is aangepast en dat er al sinds 1995 feesten en partijen in besloten kring worden gehouden. De eigenaar wordt nu in de gelegenheid gesteld om binnen vier weken een bouw- en monumentenvergunning bij de gemeente aan te vragen. Het aantal activiteiten op De Eikenhof wordt vastgesteld op maximaal 10 per jaar, gelet op het gebruik van het afgelopen jaar.