Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 20-03-2001
1e persbericht 20 maart 2001


Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: verdachten heling aangehouden De afdeling regionale recherche van de politie Brabant Zuid-Oost heeft dinsdag vier mannen aangehouden die verdacht worden van heling. In Gemert is een 54-jarige man uit die plaats aangehouden. In Helmond een 48-jarige Helmonder. In Eindhoven een 47-jarige man uit die plaats en in Den Bosch een 17-jarige Eindhovenaar. Uit een onderzoek dat de regionale recherche in december 2000 startte bleek dat deze verdachten zich bezig hielden met het kopen van gestolen ladingen van vrachtautos. De diefstallen waren gepleegd in Zuid-Nederland, België en Duitsland. Het ging hierbij voornamelijk om audio-, video - en computerapparatuur. De gestolen partijen hebben een waarde van rond de 10 miljoen gulden. Onder leiding van een rechter-commissaris is dinsdag ook op acht plaatsen huiszoeking gedaan. In een aantal loodsen zijn goederen van gestolen vrachtwagenladingen gevonden. Deze goederen zijn in beslag genomen. Verder zijn ter ontneming van het wederrechtelijk voordeel drie autos en enkele tienduizenden guldens in beslag genomen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Helmond: Aanhouding na winkeldiefstal
Dinsdagmorgen om 11.00 uur is op de Sassenstraat een 29-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de ochtend een diefstal te hebben gepleegd uit een winkel aan de Wolfstraat. Hier was een radio weggenomen. Korte tijd later kon de man, een bekende van de politie, worden aangehouden. De radio is, nadat de verdachte er afstand van had gedaan, teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Deurne: Openbare schennis
Dinsdagmorgen omstreeks 10.15 uur is er openbare schennis gepleegd ten overstaan van 52-jarige inwoonster van Deurne. Het slachtoffer reed over het fietspad van de Rijntjesdijk in de richting van Brouwhuis. Uit de tegenovergestelde richting kwam een auto die heel langzaam reed. Gekomen ter hoogte van de vrouw duwde de bestuurder van de auto zijn ontblote onderlichaam naar boven zodat dit goed zichtbaar was waarbij hij in de richting van het slachtoffer keek. De vrouw is hiervan zo geschrokken dat zij onmiddellijk naar huis is gefietst.