Partij van de Arbeid

Den Haag, 20 maart 2001

Vragen van de leden Hindriks en Witteveen-Hevinga aan de Minister van Economische Zaken en de Minister van Financien



1. Heeft U kennisgenomen van het artikel met betrekking tot de Chipknip. Zo ja, hoe beoordeelt U de kennelijke bedreiging van de invoering van de Chipknip?
2. Heeft U contact gehad met MKB-Nederland? Wat waren de uitkomsten van eventuele gevoerde gesprekken rond dit onderwerp?
3. Hoe beoordeelt u het aan toonbankinstellingen in rekening gebrachte tarief? Indien U van oordeel bent dat dit tarief brede invoering in de weg staat, bent U dan van plan maatregelen te nemen om lagere tarieven te bewerkstelligen? Zo ja, welke maatregelen?
4. Hoe beoordeelt u de marktwerking nu er sprake is van het aanbieden van een enkele technologie met kennelijk afgestemde tarieven? Bent U voornemens om nader onderzoek te entameren naar kartelvorming door banken rond bancaire producten en diensten? Zo nee, waarom niet, mede gezien de noodkreet van MKB-Nederland? Zo ja, hoe luidt de onderzoeksvraag?



5. Hoe beoordeelt U de stellingname van de Nma? Bent u voornemens de Nma te bewegen tot actiever optreden gericht op lagere prijzen voor gebruikers van bancaire diensten en producten Zo nee, waarom niet? Zo ja, waaruit zou dat actieve optreden kunnen bestaan?

Financieel Dagblad 20 maart 2001 "MKB dreigt met boycot van Chipknip"