Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van dinsdagmiddag
16:34 dinsdag 20 maart 2001

Martin Panman 06-51611628

Automobilist rijdt voetganger aan
RODEN. Een 53-jarige man uit Roden is dinsdagochtend aangereden door een 42-jarige automobilist ook woonachtig in Roden. De 53-jarige man was met zijn hond aan het wandelen. Hij wilde oversteken van de Ereprijs naar de Weidebloemweg. De automobilist wilde de Weidebloemweg oprijden maar zag de voetganger over het hoofd en reed hem aan. De voetganger is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met verwondingen aan het hoofd.

Diefstal uit auto
EMMEN. Een 22-jarige inwoonster uit Emmen is maandagmiddag slachtoffer geworden van auto-inbraak. De auto was geparkeerd bij de voetbalclub SVBO. Toen de vrouw bij de auto terug kwam bleek dat de autoradio-cd speler uit de auto gestolen was en ook haar tas had de verdachte meegenomen. Deze is later teruggevonden aan de Hoofdstraat. De telefoon en het bankpasje waren hieruit weggenomen. Er wordt onderzoek gedaan naar de verdachte.

Zakkenroller actief
HOOGEVEEN. Dinsdagochtend heeft een zakkenroller een portemonnee gestolen van een 71-jarige inwoonster uit Hoogeveen. Toen de vrouw haar boodschappen over wilde zetten van het karretje naar haar fietstassen werd ze aangesproken door een man. De man mompelde wat maar vertrok snel. Er wordt onderzoek gedaan naar de verdachte.

Computer uit winkel gestolen
MEPPEL. Uit een winkel aan de Hoofdstraat is een computer gestolen. De drie verdachten, twee mannen en een vrouw gingen daarbij geraffineerd te werk. Een van de vermoedelijk uit Noord Afrika komende mensen, leidden de verkoper af, terwijl de anderen het beveiligingssysteem van de computer onklaar maakten. Dit deden ze door de luidspreker van het alarm met een scherp voorwerp te vernielen. Vervolgens werd de computer losgekoppeld en meegenomen. De schade bedraagt ongeveer 5000 gulden. De eigenaar deed aangifte.

Oplichting via Internet
NIJLANDE. Een 38 jarige inwoner van Nijlande deed vandaag aangifte van oplichting. Via Internet kreeg hij kennis aan een dame uit Thailand. Uiteindelijk wilde deze dame wel naar Nederland komen, maar ze had geen geld. Om te bewijzen, dat ze het serieus meende stuurde ze een kopei van haar paspoort en een visum van België naar de aangever. Vervolgens maakte hij een bedrag aan geld over om haar naar Nederland te laten komen. Helaas voor de man, de vrouw kwam niet en het geld was weg.

Hennepkwekerij
HIJKEN. Vanmorgen is er een professionele hennepkwekerij opgeruimd die zich bevond in een boerderijtje aan de Beilerstraat. De kwekerij was volledig in bedrijf. Ongeveer 500 planten en 24 assimilatielampen werden inbeslag genomen. De ontmanteling van deze kwekerij betreft een groter onderzoek, dat gedaan wordt door de politie van Groningen. Pieter Boonsma, voorlichter van Politie Groningen doet hierover de voorlichting, tel 0653362097.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe