PERSBERICHT

GRAPHICS POWER MET GEFORCE3-CHIP VAN NVIDIA

De GLADIAC 920 van ELSA verlegt grenzen 3D-prestaties

Nieuwegein, 21 maart 2001 - ELSA (Frankfurt Neuer Markt", WKN 2000 507), internationaal leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen, introduceert de ELSA GLADIAC 920. Deze grafische kaart betekent een nieuwe standaard op het gebied van snelheid en detailweergave voor zeer 'zware' 3D-toepassingen. De ELSA GLADIAC 920 is uitgerust met de nieuwste GeForce3-processor van NVIDIA die is gebaseerd op de nfinite FX-architectuur.

Met de revolutionaire nfinite FX-motor van de GeForce3 chip kan een reeks van realistische 3D-effecten tot op pixelniveau nauwkeurig worden geprogrammeerd. Enkele voorbeelden daarvan zijn het weergeven van volumetrisch en op partikels gebaseerd licht, mist, rook en ontploffingseffecten, de realistische weergave van oppervlaktestructuren en het zichtbaar maken van bewegende wateroppervlakken door reflecterende bump mapping.

De nieuwe Lightspeed Memory Architecture, het 64 MB DDR SDRAM geheugen met een toegangstijd van 3,8 ns en een effectieve kloksnelheid van 460 MHz zorgen voor uitstekende 3D-prestaties met 3,2 gigatexels per seconde. Dankzij de Full Scene Antialiasing (FSAA) behoren pixelranden definitief tot het verleden.

Voor een optimale beeldkwaliteit en maximale prestaties van de video-ondersteuning van de GeForce3-chip is de GLADIAC 920 van ELSA voorzien van TV-uitvoer. Zo kan de realistische 3d-wereld ook op TV worden weergegeven.

De GLADIAC 920 grafische kaart is vanaf vandaag verkrijgbaar bij gespecialiseerde dealers tegen een adviesprijs van 599 euro* exclusief btw.

Naast de geoptimaliseerde stuurprogramma's van ELSA, bevat het GLADIAC 920-pakket ook de DVD-decoder-software ELSAmovie en twee CD's met het pc-spel Giants. Dit spel is speciaal geoptimaliseerd voor de graphics engine van GeForce3.


*Adviesverkoopprijs excl. BTW op het moment van verzending van dit bericht.

NVIDIA
NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA), met het hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, is de wereldleider in geavanceerde graphics en multimediaverwerkingstechnologie voor de gebruikersmarkt en de professionele computermarkt. Dankzij zijn 2D-, 3D-, video- en multimediamogelijkheden is NVIDIA een van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld in de halfgeleidermarkt. NVIDIA biedt een breed assortiment producten en diensten, en levert superieure prestaties en heldere visuele kwaliteit voor pc-toepassingen waaronder productiesoftware, elektronische handel, spelprogramma's en educatieve software.
Voor meer infomatie: www. nvidia.com

ELSA
ELSA is wereldwijd toonaangevend leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, videoconferencingsystemen, grafische kaarten en monitoren. ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkatoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San José (VS), Taipei (Taiwan) , Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (België). Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland.

ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in België, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

Voor productinformatie kunt u bellen met : ELSA +32 9 382 72 62