Archief

20-03-2001 Stoplichten op N381 bij Appelscha

Gedeputeerde Staten zullen de leden van de statencommissie Waterstaat en Milieu voorstellen akkoord te gaan met het (eerder) realiseren van een verkeersregelinstallatie (VRI) op het kruispunt Oud Appelscha, in de provinciale weg N381

Aanleiding
In Appelscha komen steeds meer recreatiemogelijkheden die een groot publiek trekken. Ook de ontwikkelingen van het nationaal park "Drents Friese Wold" trekt veel bezoekers. Men verwacht op jaarbasis zo'n 100.000 bezoekers.
Daarnaast zullen met ingang van 1 juli aanstaande de bussen van lijn 16 (van Oosterwolde naar Appelscha) via de provinciale weg rijden in plaats van binnendoor. Dat betekent dat de in- en uitstappende passagiers van het bezoekerscentrum bij het kruispunt moeten oversteken.

Het voorstel
Op 19 december jl. hebben Provinciale Staten besloten om op de N381 een aantal tijdelijke
maatregelen te realiseren, ter waarde van 2,5 miljoen gulden. Eén van die tijdelijke maatregelen is een VRI op het kruispunt Oud Appelscha. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn nog niet afgerond. Voorgesteld wordt nu om de uitvoering van de VRI eerder te laten plaatsvinden dan gepland.
Nadat de statencommissie hierover heeft besloten zullen de werkzaamheden beginnen. Daardoor is het mogelijk dat omstreeks 1 juli de stoplichten in werking zullen zijn.

De financiering
De gemeente Ooststellingwerf zal de uitvoerende werkzaamheden voor de VRI,
(f 365.000,-) voorfinancieren. Na de bestuurlijke afronding van de voorbereidingsfase (23 mei) zal het voorgefinancierde deel aan de gemeente worden terugbetaald.

Nummer : 052
Datum : 20 maart 2001