Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.



* update 10.17 uur

dinsdag 20 maart 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. *Hierbij zijn de volgende vragen aan de orde:

- van de heer Atsma (CDA) aan staatssecretaris Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over het verzwijgen van BSE-risico's.


- van de heer Van Oven (PvdA) aan minister Korthals (Justitite) over diens uitlatingen dat hij de invloed van de Tweede Kamer op de besluitvorming wil beperken.

Hierna stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Ten slotte debatteert de Kamer over de wijziging van het Burgerlijk Wetboek inzake het gezamenlijk gezag van rechtswege bij geboorte. Door de wijziging wordt aan ouders die geregistreerd staan als partners automatisch het bevoegd gezag gegeven.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: procedure.

Buitenlandse Zaken: 16.00 uur tot ca. 17.00 uur Van Someren-Downerzaal

Agenda: gesprek met een delegatie van Albanese parlementariërs.
AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Economische Zaken neemt om 13.30 uur een petitie in uit handen van vertegenwoordigers van de Raad voor Zelfstandig Ondernemersschap inzake bedrijfsoverdrachten in Nederland
(hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van mevrouw I. Telman. De petitie heeft betrekking op de Wet verstandelijk gehandicapten (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Justitie neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het Frysk Platfoarm Flechtlingen Wolkom inzake het creëren van een groter draagvlak voor de opvang van asielzoekers in Friesland (hal Plein 2).