Gemeente Weert

14 maart 2001
REVE-COLLECTIE WORDT OFFICIEEL OVERGEDRAGEN AAN GEMEENTE WEERT

De gemeenteraad van Weert besloot op 22 februari jl. tot aankoop van de Reve-collectie van dhr G. van Bladel. Deze collectie documenteert onder andere de periode van 1972 tot 1976. In die tijd woonde en werkte Gerard Reve in Weert. Algemeen worden deze jaren beoordeeld als zeer productief. Zo verschenen gedurende deze periode o.a. de boeken Lieve Jongens, Het Lieve Leven en Een circusjongen. Op donderdag 22 maart 2001 om 11.00 uur zal dhr. G. van Bladel zijn Reve-collectie Augustini Revianum officieel overdragen aan de gemeente Weert.

Burgemeester drs. C. Majoor neemt de verzameling in ontvangst op de bestuursverdieping van het Weerter stadhuis, Beekstraat 54 in Weert.

Presentatie en ontsluiting
Zodra de collectie deel uitmaakt van het gemeentearchief zullen verdere plannen worden uitgewerkt voor de presentatie en ontsluiting van de collectie in de vorm van een Reve-studiecentrum. Het materiaal van deze collectie zit in drie speciaal vervaardigde kisten. De collectie kost 100.000,- ( 45.378,02), waarvan de gemeente Weert zelf 30.000,- ( 13.613,41) betaalt. Het resterende bedrag wordt opgebracht door een aantal sponsoren, waaronder het Cultuurfonds van het Bouwfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en het Cultuurfonds SNS-bank Limburg.