Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 maar 2001

125 banen op bedrijventerreinen De Hurk en De Kade

Informatiebijeenkomsten voor werkzoekenden uit Stratum en Woensel

In de maanden maart en april worden in de stadsdelen Stratum, Woensel-Zuid en Woensel-Noord informatiebijeenkomsten gehouden. De bijeenkomsten zijn bestemd voor werkzoekenden die langer dan een jaar werkloos zijn.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de bijeenkomst verstrekken de gemeente Eindhoven en het Arbeidsbureau informatie over mogelijkheden om bij een bedrijf op De Hurk of De Kade te gaan werken. Aan de orde komen o.a. de werkgelegenheidsprojecten Duurzaam De Hurk en Duurzaam De Kade, vacatures, mogelijkheden om scholing te volgen, kinderopvang en financiële voordelen voor uitkeringsgerechtigden. Er is gelegenheid om vragen te stellen en een afspraak te maken. Belangstellenden voor een baan worden persoonlijk begeleid en bemiddeld naar werk.

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op donderdag 22 maart om 14.00 uur in Stadsdeelkantoor Woensel-Zuid aan de Kronehoefstraat 19, op donderdag 29 maart om 14.00 uur in wijkcentrum De Kruidenhof aan de Thijmstraat 7, op donderdag 5 april om 14.00 uur in wijkaccommodatie De Mortel en op dinsdag 10 april om 14.00 uur in gemeenschapshuis De Landing.

Tegenprestatie voor opknapbeurt
De bedrijventerreinen De Hurk en De Kade worden momenteel grondig door de gemeente Eindhoven opgeknapt. Als tegenprestatie hebben de bedrijven toegezegd minimaal 125 langdurig werkzoekenden een reguliere baan aan te bieden. 63 langdurig werkzoekenden zijn inmiddels geplaatst bij bedrijven op De Hurk of De Kade.