Erasmus Universiteit Rotterdam

20 maart 2001

Entrepreneurial Enterprise op 22 en 23 maart

In een etmaal een eigen onderneming

Binnen een etmaal een compleet bedrijf oprichten. Op 22 en 23 maart 2001 nemen gedurende 24 uur acht studententeams aan de Erasmus Universiteit Rotterdam deze uitdaging aan. Er moet daarbij worden gedacht aan alle aspecten van een startende onderneming, dus van het schrijven van een businessplan tot en met het werven van klanten en het maken van een website.

Le manageur, vereniging voor Strategie en Ondernemerschap en gelieerd aan de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam, organiseert voor haar derde lustrum deze ondernemerswedstrijd.

Het evenement rond de acht teams, getiteld the Entrepreneurial Enterprise, is voor studenten een goede mogelijkheid om ideeën, waar ze altijd al mee rondliepen, daadwerkelijk uit te voeren of gewoon eens te proeven aan het ondernemerschap.

De wedstrijd start donderdag 22 maart om 15.30 uur. Een etmaal later om 15.30 uur moeten de teams de resultaten inleveren. Tijdens de 24 uur kan advies worden ingewonnen bij consultants, incubators en banken. De universiteit zet speciaal voor dit evenement voor een keer de deuren s nachts open. Het winnende team wordt vrijdagavond op een groot feest in danceclub Tropicana bekend gemaakt.

De verschillende deelnemende bedrijven hebben mooie prijzen beschikbaar gesteld. Naast een geldbedrag valt te denken aan bedrijfsruimte en ondersteuning van Area 010 om het opgerichte bedrijf voort te zetten, gratis voortzetting van het internetdomein en gratis advies-uren van de deelnemende bedrijven, als ING, Rabobank Rotterdam, K+V Consultants, MKB adviseurs, Twinning, Brodeur Marketing en PricewaterhouseCoopers. IBM zal het winnende team voorzien van software- en hardwareondersteuning.

Noot voor de pers:
Opening evenement donderdag 22 maart om 14.30 uur in zaal B2 Hoogbouw Woudestein.
De 24-uurswedstrijd vindt plaats op de 15e en 16e verdieping van het H-gebouw.
Info: Hidde Wiersma (le manageur), tel (010) 408 1304 of (06) 245 15 556
e-mail: wiersma@lemanageur.nl