Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

21-03-2001

Grote stakersbijeenkomst in Terneuzen

Morgen, donderdag 22 maart, verzamelen zich honderden stakers op de Markt in Terneuzen. Opnieuw een teken dat de acties in de metaaltechniek zich uitbreiden.

In Terneuzen worden minimaal 500 stakers verwacht, afkomstig uit in totaal 15 metaaltechniek-bedrijven uit Terneuzen, Vlissingen, Middelburg en Goes. De kans is groot, dat dit aantal groter wordt, want bestuurder Albert van Damme van CNV Metaaltechniek krijgt veel signalen van leden uit bedrijven, die zich spontaan willen aansluiten bij deze actie.
De bijeenkomst begint op 10.30 uur en eindigt om ongeveer 13.00 uur.

Het algemene beeld is, dat de acties in de metaaltechniek zich uitbreiden. De bijeenkomst in Terneuzen past in dit beeld. Vandaag liggen in Nederland tien bedrijven plat, waaronder enkele voor 2 en 3 keer 24 uur.
Het beeld voor de komende weken geeft aan, dat steeds meer bedrijven plat gaan. Behalve in Zeeland vinden morgen ook stakingen plaats in Arnhem, Hengelo (Ov.), Zwolle, Assen en Dokkum. Leden melden zich vaak spontaan bij de bond met de wens een staking te organiseren. Ook steeds meer bedrijven gaan bij herhaling in staking. De planning in het Landelijk Actiecentrum van de CNV BedrijvenBond loopt inmiddels door tot ver in april.

Nadere inlichtingen:

Annemieke Bezemer (cao-onderhandelaar CNV Metaaltechniek) 030-6348213
Albert van Damme (vakgroepbestuurder CNV Metaaltechniek) 076-5724670 info3 : Landelijk Actiecentrum telefoonnummer 2 : 030-6348395 info4 : Bert Aanstoot (persvoorlichter) telefoonnummer