Gemeente Utrecht

Burgemeester brengt wijkbezoek aan kwaliteitskring Mariaplaats

Burgemeester A.H. Brouwer-Korf gaat donderdag 22 maart in het kader van haar reguliere wijkbezoeken naar de kwaliteitskring Mariaplaats.

De kwaliteitskring is een publiek-privaat samenwerkingsverband van partijen die verschillende functies vervullen in de buurt: wonen, horeca, detailhandel, instellingen (cultuur, onderwijs etc) gemeente, politie. Al deze partijen zetten zich in voor een veilige, leefbare en levendige buurt. Een kwaliteitskring is een instrument om inzicht te krijgen wat de bijdrage kan zijn in taken en verantwoordelijkheden, en kan zo een manier van (samen)werken tot stand brengen in buurten met een sterke menging van functies.

De doelen die de kwaliteitskring Mariaplaats nastreeft in dit samenwerkingsverband zijn:


- verbeteren van veiligheid en leefbaarheid

- bevorderen van sociale samenhang en zelfredzaamheid

- gemeente en politie dichterbij de buurt brengen
De kwaliteitskring Mariaplaats is gestart in maart 1999 onder begeleiding van een in opdracht van de gemeente ingehuurd extern bureau.

Het wijkbezoek begint om 11.15uur met een besloten gedeelte. Om 11.45 vertrekt het gezelschap voor een wandeling door het gebied van het plein, naar de parkeergarage Springweg, naar het Visschersplein/Boterstraat via het hekwek Wijdepoort-Mariastraat naar het Pandhof.

Het bezoek eindigt om 12.40 uur.