Samenwerking Bibit en KPN bij betalingen via Internet

Bunnik, 22 maart 2001 - Bibit Internet Payments, de Europese marktleider in Internet betalingen, en KPN Telecommerce hebben een overeenkomst gesloten, waarbij de klanten van KPN's NetTransact service worden aangesloten op Bibit's betaalservice op Internet. De samenwerking met KPN Telecommerce betekent een verdere versterking van Bibit's leidende positie op de Nederlandse business-to-consumer e-commerce markt.

De Internet betalingsservice NetTransact is een onderdeel van de e-commerce-portfolio van KPN Telecommerce. Deze KPN dochteronderneming biedt haar zakelijke klanten concrete e-Business Solutions, gericht op het verbeteren van interne bedrijfsprocessen, het optimaliseren van inkoop- en verkoopprocessen en het versterken van de relaties met klanten (CRM) en toeleveranciers. In een heroriëntatie op haar activiteiten heeft KPN Telecommerce onlangs besloten dat Internet-betalingen niet meer behoren tot de kernactiviteiten, maar door samenwerking met gespecialiseerde professionele partners worden ingevuld.

Voor de betaalfunctie op Internet is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Bibit. De bestaande klanten van KPN NetTransact worden in de loop van een aantal weken overgeschakeld naar Bibit. De transitie naar Bibit levert KPN's klanten toegang tot een groter aantal betaalmethoden, terwijl de beheer-, tracking- en zoekfuncties van de betalingen belangrijk worden uitgebreid. "Bibit is de onbetwiste marktleider in betalingsafhandeling voor business-to-consumer e-commerce" aldus Jimmy Wind, Manager e-Business Solutions bij KPN Telecommerce. "Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze klanten en hun afnemers ook in de toekomst verzekeren van optimaal betaalgemak, zowel nationaal als internationaal. Uit ervaring weten wij dat dit een van de belangrijkste factoren is voor het succes van e-commerce."

Bibit levert een integrale Internet betaaloplossing die meer dan 45 van de meest gangbare Europese betaalmethoden ondersteunt. Tot deze methoden behoren onder meer credit cards, nationale betaalkaarten, telebankieren, op SET en WAP gebaseerde methoden en smartcards, maar ook off line betaalmethoden zoals overboeking en levering onder rembours. Met Bibit's Internet betaalservice worden deze methoden via een beveiligde verbinding naadloos aan uiteenlopende e-business modellen gekoppeld. Een nauwgezet informatiesysteem houdt de winkelier op de hoogte van alle transacties en biedt permanent online inzicht in zijn orderadministratie. Over Bibit Internet Payments
Bibit Internet Payments (Bibit) is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1997. Bibit is gespecialiseerd in het verzorgen van betalingen over het Internet. De Payment Service ondersteunt bijna vijftig verschillende betalingswijzen via Internet voor verschillende landen, waaronder conventionele creditcardbetalingen en het SET-protocol voor beveiligde transacties. Bibit is actief in de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland maken onder meer HotOrange, De Telegraaf, Free Record Shop, Gall&Gall, Fleurop en AKO gebruik van haar diensten.

Over KPN Telecommerce
KPN Telecommerce is het door KPN verzelfstandigde bedrijfsonderdeel dat zich richt op zakelijke e-commerce toepassingen, directory services en consumenten Internet- en mediadiensten. Het omvat onder meer de internet service providers Planet Internet, Het Net en XS4ALL, de thema portals Travel Planet en VI Planet, de call center-activiteiten van KPN Call Centers en SNT (51% aandeel) en de telefoongidsen-exploitant Telemedia Nederland. KPN Telecommerce heeft ruim 1,5 miljoen actieve Internetklanten in Nederland, België en Duitsland.

Noot voor de redactie (