Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 22-03-2001 Persbericht district Den Bosch

OVERVALLENTEAM ARRESTEERT VERDACHTE GEWAPENDE OVERVAL (s-Hertogenbosch)

Het overvallenteam van de politie Den Bosch heeft woensdagmorgen in een woning aan de Guido Gezellelaan in s-Hertogenbosch een 23-jarige Bosschenaar aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij het plegen van een gewapende overval. Een 49-jarige Bosschenaar raakte hierbij gewond. De man wordt ervan verdacht op zaterdag 24 februari 2001 in de avonduren, met een mede-dader, een 49-jarige Bosschenaar te hebben overvallen. Op het moment dat het slachtoffer geld wilde storten in een nachtkluis van een bank aan de Vivaldistraat in s-Hertogenbosch, probeerden twee gewapende overvallers hem een geldcassette afhandig te maken. De man verzette zich, waarop de overvallers hem mishandelden. De daders gingen er vervolgens zonder buit vandoor. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. Na uitgebreid onderzoek kon één van de twee verdachten gisterenmorgen in zijn ouderlijk huis worden aangehouden. Het overvallenteam onderzoekt de eventuele betrokkenheid van de verdachte bij andere overvallen. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen in deze zaak worden verricht.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING ECHTGENOTE (Rosmalen)

Woensdagavond is voor zijn woning aan de Gastenberg in Rosmalen een 44-jarige man aan-gehouden als verdacht van mishandeling van zijn 35-jarige echtgenote. De man zou de vrouw hebben geslagen en bedreigd. Toen de man de woning verliet, sloot de vrouw hem buiten. Nadat de man steeds weer aanbelde, belde de vrouw de politie. Zij zou reeds langere tijd door haar echtgenote mishandeld te zijn. De man is aangehouden en voor verhoor inge-sloten.

GEWOND DOOR BAL (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 13-jarige Bosschenaartje tijdens een balspel aan de Middelburglaan in s-Hertogenbosch gewond geraakt toen een 16-jarige plaatsgenoot hem een paar maal een basketbal in zijn gezicht gooide. De verdachte zou zijn uitgelachen toen hij tijdens het spel een bal op zijn hoofd kreeg. Hij werd kwaad en gooide de bal een paar maal keihard in het gezicht van het slachtoffertje. Laatstgenoemde hield hieraan een aantal losse tanden over en moest zich onder behandeling van een orthodontist laten stellen. De politie onderzoekt de zaak.

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is vanaf de Moeskampweg een blauwe Subaru Mini Jumbo met het kenteken DD-BH-15 ontvreemd.

DOUCHENDE BEWONERS MERKEN NIETS VAN BRAND IN WONING (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag stond een 32-jarige bewoonster van een woning aan de Utrechtstraat in s-Hertogenbosch met haar twee kinderen onder de douche zonder te weten dat de zolderver-dieping in brand stond. Buurtbewoners belden politie en brandweer. Op het moment dat de politie arriveerde rees het vermoeden dat er nog mensen in het pand aanwezig waren. De agenten forceerden de keukendeur en trof het drietal nietsvermoedend onder de douche aan. Zij werden in veiligheid gebracht. De brandweer bluste de brand en vermoedt dat een over-verhit lampenkapje de oorzaak van de brand is geweest. De zolderverdieping liep aanzienlij-ke schade op. Een salavageteam is terplaatse gekomen om de schade zoveel mogelijk te be-perken.

VERDACHTE VERKRACHTING AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is een 16-jarige jongen in een pand aan de Seringenstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor verkrachting van een 17-jarige Bossche. De verdachte zou de kamer van het meisje zijn binnengedrongen en heeft haar vervolgens verkracht. Hij is aangehouden en inverzekeringgesteld.

VISLIEFHEBBER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is 25-jarige visliefhebber uit Kerkdriel in een supermarkt aan het Mgr. van Roosmalenplein in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van veertien zalmfilets en elf paling-filets ter waarde van Fl. 175,=. De verdachte probeerde te vluchten maar kon worden ach-terhaald door een medewerker van de winkel. Hij is overgedragen aan de politie en voor verhoor ingesloten aan het bureau.

BEJAARDE VROUW ONWEL (s-Hertogenbosch)

Donderdag rond het middaguur is een 88-jarige Bossche tijdens het oversteken met haar fiets van de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch onwel geworden. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Carolusziekenhuis.