Samsung


Samsung introduceert mobiele telefoon met dual display voor groter gebruiksgemak
SGH-A300: opklapbare mini-GSM met hoogwaardig grafisch display 22 Mrt 2001

Gebruiksgemak en luxe design zijn de sleutelwoorden voor de Samsung SGH-A300 Wap mobiele telefoon. Het toestel is voorzien van twee grafische displays. Het ronde externe LCD-display, geïntegreerd in de buitenkant van het actieve klepje van de zilverkleurige behuizing, is speciaal bedoeld om de melding van binnenkomende gesprekken, SMS-berichten, datum, tijd en zendersterkte weer te geven. Met minimaal stroomgebruik. Voor de gebruiker die berichten wil lezen, telefoneren of wappen biedt het interne royaal bemeten display een hoge resolutie met een hoogwaardige weergave van tekstuele, grafische en animatiebeelden in vier grijstinten. Behalve een opvallende verschijning biedt de SGH-A300 inklapbare telefoon door zijn vormgeving ook optimale bescherming van het grafische display en het toetsenpaneel.

De telefoon beschikt over een WAP-browser, een snelle uitwisseling van gegevens via de infrarood-interface, een agenda en professioneel gespreksbeheer. De SGH-A300 weegt maar 83 gram en biedt toch in technisch opzicht alles wat men wensen kan. Met het geïntegreerde modem kunnen faxen en gegevens met een snelheid van 14,4 Kb per seconde worden verstuurd - allemaal via de infrarood-interface natuurlijk. Een hoge spraakkwaliteit en weergave van de gespreksduur tot maximaal vier uur voor zeer lange telefoongesprekken zijn al evenzeer vanzelfsprekend. De cursor is via de flexibele navigatietoetsjes met één duim eenvoudig in vier richtingen te verplaatsen. De woordherkenningsfunctie T9 maakt het invoeren van SMS-boodschappen bijzonder eenvoudig.

Kenmerken van de SGH-A300 met Dual LCD-display

Dual band (GSM 900 / GSM 1800)

Full Rate (FR) / Enhanced Full Rate (EFR)

Grafisch display (resolutie: 128 x 128 pixels)

Grafische animaties

Weergave in 4 grijstinten

SMS-teksten: 5 regels van 15 tekens

Dual LC-Display (weergave van datum, tijd, inkomend gesprek, SMS)

WAP-browser (WAP 1.1)

Nummerherkenning (CLIP / CLIR)

Telefoonboekfunctie

Bellerlijsten

Belgroepen

Woordherkenning T9

Zelf te kiezen beltooncombinaties

Organizerfuncties: kalender, To-Do-List, memofunctie, calculator

Alarmfunctie / wekker

Gegevens versturen en faxen (via geïntegreerd modem)

Datatransmissie tot 14.400 bps

Infrarood-interface

Conferentieinstellingen, routing, aanmelden, vasthouden, call-transfer

Cell-broadcasting, SIM Application Toolkit

Geïntegreerd trilalarm

Actieve klep (uitschakelbaar)

Afmetingen: 81 x 42 x 22 mm

Gewicht: 83g met slim-accu

Standby-tijd: max. 80 uur

Spreektijd: max. 4 uur

Accu: Li-Ion

Kleuren: naar verwachting zilver en champagnegoud

Leverbaar: juni 2001

Prijs: nog niet bekend

Accessoires: Slim-/standaard-accu, reis-/tafeloplader, kabel voor sigarettenaansteker in auto, draaghouder en earphone.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is een van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Koreaanse Samsung Group - 13e op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld. Samsung Electronics is met 54.000 medewerkers gevestigd in 50 landen en behaalde in 2000 een totale omzet van 27 miljard Amerikaanse dollar. Samsung Electronics bestaat uit drie business units: Digital Media, Semiconductors en Information & Communications. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, kleurenbeeldbuizen, monitoren en magnetrons. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor informatie en service over Samsung Electronics Benelux kunnen consumenten gratis bellen naar: 0800 2295214.