Samsung


Samsung-inkjetfaxen - intelligenter en zuiniger dan andere faxen Samsung SF-3200 / SF-3200T: voordelig faxen
22 Mrt 2001

Het dagelijks faxverkeer voor de consument en kleine zakelijke gebruikers wordt nu krachtig ondersteund en de portemonnee vaart er wel bij. Met de SF-3200 en de SF-3200T presenteert Samsung op de CeBIT 2001 de zuinigste inkjetfaxen voor normaal papier. Deze nieuwe faxapparaten zijn de opvolgers van de modellen SF-3100 en SF-3100T. Bij deze veelzijdige nieuwe modellen is eigenlijk maar op één punt bezuinigd: de gebruikskosten. Met één druk op een toets zijn de telefoonkosten en het inkt- en papierverbruik aanmerkelijk te beperken. Als bijvoorbeeld de daltariefstand wordt geselecteerd, faxen de SF-3200 / 3200T alleen bij het voordeligste telefoontarief. En wie zuinig wil zijn met papier kan desgewenst twee faxpagina's per vel afdrukken.

Overigens zijn de nieuwe Samsungfaxen alleen zuinig als het gaat om de gebruikskosten, niet wat betreft hun technische mogelijkheden. Bij een modemsnelheid van 14.400 bps wordt een pagina in zes seconden gefaxt. Ook de afdruksnelheid van ruim drie pagina's per minuut mag voor faxen in deze klasse opmerkelijk worden genoemd. Voor het faxen kan bovendien worden gekozen uit een normale, fijne en superfijne resolutie bij 300 x 300 dpi en 64 grijstinten. De automatische invoersleuf voor originelen heeft ruimte voor 15 vel. Een praktische eigenschap van deze faxapparaten is ook dat scheef ingevoerde documenten automatisch worden gecorrigeerd. De papiercassette kan 100 vel bevatten. En mocht het papier toch opraken, dan zorgt het royale zend- en ontvangstgeheugen van 1 MB ervoor dat geen document verloren gaat.

Professionele faxfuncties zoals faxen naar maximaal 59 geadresseerden of naar verschillende groepen tegelijk maken probleemloos faxen mogelijk. De kopieerfunctie voor maximaal 99 kopieën met een zoomfactor van 75 tot 100 procent spaart bovendien menige gang naar de copyshop uit. Een telefoonboek met 10 voorkeurnummers en 80 opties voor verkort kiezen vergemakkelijkt het gebruik van de SF-3200 / 3200T nog verder. Met de gebruikersvriendelijke adreszoekfunctie is het gewenste bovendien snel gevonden.

De SF-3200T biedt als extra nog een ingebouwd antwoordapparaat. De volledig digitale 'secretaresse' registreert gesprekken tot een duur van maximaal twaalf minuten. Deze fax beschikt bovendien over een polling-functie en geeft de datum en de tijd weer. Kortom, met het Samsung SF-3200 Duo - al of niet met antwoordapparaat - lopen de zaken thuis en op kantoor op rolletjes.

Samsung SF-3200 / 3200T

Printtechiek: inkjet

Modemsnelheid: 14.400 bps

Datacompressie: MH/MR/MMR

Compatibiliteit: CCITT G3 / ECM

Transmissietijd per pagina (ITU-TS): 6 seconden

Resolutie: standaard/fijn/superfijn

Grijstinten: 64

Afdruksnelheid: 3 pagina's per minuut

Autom. invoer. originelen: 15 pagina's

Papiercapaciteit 100 vel

Nummergeheugen: 10 voorkeurnummers, 80 verkorte nummers

Zend- en ontvangstgeheugen: 1 MB

Afmetingen (b x d x h): 382 x 198 x 273 mm

Gewicht: 4,5 kg

Energieverbruik: 7 W Sleep Modus, 10 W Standby, 20 W in bedrijf Faxfuncties

Telefoonfax-/antwoordmodus

Automatische correctie bij papierinvoer

Helpfunctie en menu's in 7 talen

Nummeridentificatie

Collectief verzenden (max. 59 nummers tegelijk) en verzenden aan groepen (max. 5)

Herhalen van de 10 laatst gebelde nummers

Vertraagd verzenden

Polling-functie

Adressenzoekfunctie

Logfunctie

Kopieerfunctie (max. 99 kopieën)

Zoomfunctie (75 tot 100 procent)

Spaartoetsen voor inkt-/papierverbruik en telefoontarief

Energiespaarstand

Geïntegreerd antwoordapparaat (SF-3200T) met 12 minuten opnamecapaciteit, polling, datum- en tijdweergave

Inclusief: Inktcartridge, telefoonkabel, netsnoer, gebruiksaanwijzing, telefoonhoorn met spiraalsnoer, documentsteun, documentuitvoerbeugel, batterij (bij SF-3200T)

Samsung Electronics
Samsung Electronics is een van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Koreaanse Samsung Group - 13e op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld. Samsung Electronics is met 54.000 medewerkers gevestigd in 50 landen en behaalde in 2000 een totale omzet van 27 miljard Amerikaanse dollar. Samsung Electronics bestaat uit drie business units: Digital Media, Semiconductors en Information & Communications. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, kleurenbeeldbuizen, monitoren en magnetrons. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor informatie en service over Samsung Electronics Benelux kunnen consumenten gratis bellen naar: 0800 2295214.