Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van woensdag op donderdag
09:56 donderdag 22 maart 2001

Martin Panman 06-51611628

Auto te water
MEPPEL. Een 27-jarige automobilist uit Nijeveen is gisteravond op de Hoogeveenseweg te Meppel in de rechterberm terechtgekomen. De automobilist had volgens zijn eigen verklaring zijn hoofd er even niet bij en reed vervolgens het kanaal in. De man kon zelf zijn gordel afdoen en is daarna door het raam naar buiten gekomen. Met hulp van een duiker en een kraanwagen is de auto uit het kanaal gehaald, waarna deze is weggesleept. De automobilist bleef ongedeerd.

Kleine kettingbotsing
HOOGEVEEN. Dinsdagavond zijn drie autos op elkaar gebotst. Een 27-jarige automobilist uit Groningen en een 23-jarige automobilist uit Hoogeveen stonden stil op de kruising Schutstraat-Griendtsveenweg. Een 19jarige automobilist uit Hoogeveen zag dit niet en botste tegen de auto die weer tegen de voorganger botste. Een van de aangereden bestuurders is naar het ziekenhuis gebracht met nekklachten. Alle autos hadden materiele schade.

Aanrijding met letsel
MARWIJKSOORD. Een tienjarig fietsertje is gisteravond aangereden op de Markwijksoord door een 37-jarige bromfietser. Het kind reed aan de linkerkant van het fietspad. De achter hem rijdende bromfietser wilde hem inhalen maar wist niet goed van welke kant hij dat nu moest doen. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met een dubbele polsbreuk per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Dieven opgepakt
EMMEN. Gistermiddag heeft de politie naar aanleiding van verschillende winkeldiefstallen een onderzoek ingesteld. Bij een winkel aan de Noorderstraat in Emmen werd door een aantal verdachte een dure leren jas gestolen. Naar aanleiding van het opgegeven signalement herkende de politie deze personen die bij een bushalte in Emmen stonden. De verdachte werden aangehouden. Ze hadden verschillende tassen bij zich en daarin zaten meerdere goederen die van diefstal afkomstig waren. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau en vandaag wordt een verder onderzoek ingesteld.

Proefritje
RODEN. Gistermiddag vroeg een man aan een medewerker van een garagebedrijf aan de Ceintuurbaan in Roden of hij een proefritje mocht maken in een auto. Nadat een kopie van zijn rijbewijs was gemaakt werd dat toegestaan. Vervolgens vertrok de man en tot nu toe is hij niet terug gekeerd. De garage eigenaar deed aangifte.

Diefstalauto
HOOGEVEEN. De eigenaar van een garagebedrijf aan de Marconistraat in Hoogeveen melde gisteravond bij de politie dat er een auto bij zijn handelsvoorraad staat die niet van hem is. Het bleek te gaan om een grijze Opel Vectra. Deze auto stond inderdaad als gestolen gesignaleerd. Vervolgens bleek dat het garagebedrijf een Chrysler Voyager voorzien van het kenteken 71-ff-ft, kleur blauw miste. De man deed aangifte.

Beroving - WAARSCHUWING -
Gistermiddag belde een ongeveer 25 jarige jongedame aan bij een woning aan de Algol in Hoogeveen. De 74 jarige bewoner deed open en de jongedame liep direct naar binnen met het verhaal, je kent me niet, maar ik zwaai altijd naar je, en nu kom ik even een praatje met je maken. Nadat ze ongeveer 10 minuten binnen was geweest vertrok de dame weer. Even later ontdekte de man, dat hij een bedrag aan geld miste. Vermoedelijk heeft de dame bij het binnen komen de deur niet achter zich gesloten, waarna iemand anders de woning kon doorzoeken. De gedupeerde Hoogevener deed aangifte.
Het signalement van de vrouw komt overeen met een zelfde soort incident dat zich gistermorgen in Meppel afspeelde.

Inbraak
NORG. Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Oldengaarde in Norg. Aan de achterkant van de woning heeft de inbreker eerst een sensorlamp onklaar gemaakt en vervolgens is een raam opengebroken. Uit de woning verdween een TV en een videorecorder en een stereo-installatie De eigenaresse deed aangifte.

Woningbrand
HIJKEN. Vannacht brak er brand uit in een woning aan het Oosteinde in Hijken. De brand was ontstaan in de woonkamer en de bewoners werden gewekt door een brandmelder. De brandweer bluste de brand. De schade aan de woning bleef beperkt tot de kamer. Daar was brand en rook schade. De vermoedelijke oorzaak bleek kortsluiting bij de stereoapparatuur te zijn.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe