Politiebericht Flevoland: district Noord 22-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Onder invloed
LELYSTAD In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee automobilisten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een 24-jarige man uit Naarden werd op het Delfland staande gehouden, en blies op het bureau 1,1 promille (475 ug/l). Hij heeft een rijverbod van 4 uren gekregen. Later die nacht werd bij de Marderhoek een 27-jarige Lelystedeling aangehouden, die bij het zien van de politie zijn auto aan de kant had gezet en was weggerend. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse en gaf valse identiteitsgegevens op. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Het mes dat in zijn auto werd aangetroffen is in beslag genomen.

Verzet na winkeldiefstal
LELYSTAD Een 41-jarige Lelystedeling, die woensdagochtend in een supermarkt in de Jol betrapt werd op winkeldiefstal, verzette zich hevig toen het winkelpersoneel hem wilde aanhouden. Een 35-jarige passante, die hielp bij de aanhouding, werd door de verdachte in haar hand gebeten; een 19-jarige jongen raakte gewond aan zijn mond. De 41-jarige kon toch overmeesterd worden en is overgedragen aan de politie. Die heeft hem meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Gewonden na aanrijdingen
DRONTEN De passagier (30 uit Sneek) van een 32-jarige automobilist uit Heerenveen, die woensdagmiddag op de westbaan van de A6 vermoedelijk ten gevolge van de sneeuwval met zijn auto van de weg raakte, klaagde na het ongeval over pijn in borst en nek. De man is voor onderzoek per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad gebracht. De auto, die in de greppel terecht was gekomen, is afgesleept.

LELYSTAD Woensdag zijn aan het begin van de middag een 41-jarige automobilist uit Almere die op de Zuiveringsweg reed en een 42-jarige automobiliste uit Almere die op de Vaartweg reed op de kruising van deze twee wegen met elkaar in botsing gekomen. De aanrijding ontstond toen nadat de 42-jarige vrouw geen voorrang kreeg. Beide bestuurders zijn met mogelijk nekletsel per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Beide auto`s zijn afgesleept.

LELYSTAD Op de Middendreef zijn woensdag aan het begin van de middag een bromfiets en een auto met elkaar in botsing gekomen. De twee reden elkaar tegemoet; de automobilist (51 uit Lelystad), die de Tjalk wilde indraaien, gaf geen voorrang aan de bromfietsster (16 uit Lelystad) die rechtdoor reed. De passagiere van het 16-jarige meisje raakte gewond en is per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.