Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 maart 2001

Inbraak bloemenbedrijf Oegstgeest Bij een bloemenbedrijf aan de Oude Rijnsburgerweg in Oegstgeest werd in de nacht van 21 op 22 maart ingebroken. Niet bekend is hoe men binnen is gekomen. In het pand werd het slot van een tussendeurdeur opengebroken om in de kantoorruimte te komen. De buit bleef beperkt tot een potje met wat kleingeld.

Verkeersongeval met letsel Oegstgeest Woensdagmiddag 21 maart vond er een aanrijding plaats nabij de Marine Electronische Bedrijven aan de Haarlemmerstraatweg. Een automobilist, komend vanaf het terrein van de MEB verleende geen voorrang aan een op het fietspad rijdende 45-jarige fietser uit Rijnsburg. Deze kwam door de aanrijding ten val en liep nog onbekend letsel op.

Vermiste minderjarige asielzoeker Sassenheim Door de toezichthouder van een opvangtehuis in Sassenheim werd aangifte gedaan van de vermissing van een 16-jarige asielzoeker uit Sierra Leone. De jongen was op 9 maart op bezoek geweest bij een vriend in Rotterdam en vertrok dezelfde dag weer richting Sassenheim. Daar is hij niet aangekomen en tot op heden is verder niets meer van hem vernomen. De jongen staat inmiddels zowel nationaal en internationaal gesignaleerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed Voorschoten De politie heeft in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 maart omstreeks 01.40 uur op de Papelaan West een 41-jarige man uit Wassenaar aangehouden. Deze zat met een borrel op achter het stuur van zijn auto. Hij slingerde van links naar rechts over de weg en trok hiermee de aandacht van agenten. De Wassenaarder had een ademalcoholgehalte van 305 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Aanhouding Leiden De politie heeft op woensdagochtend 21 maart omstreeks half tien een 20-jarige Leidenaar aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van aanranding. In november 2000 werden twee 14-jarige meisjes uit Leiden bij de Burcht aangerand. Mogelijk zijn er in de laatste maanden van het vorige jaar meer meisjes in of bij de Burcht aangerand. De politie heeft hier echter geen aangiftes van.

Doorrijden na aanrijding Gouda Een 21-jarige vrouw uit Schiedam werd op 21 maart jl, omstreeks 08.40 uur van haar fiets gereden door een chauffeur van een lijnbus. De aanrijding vond plaats op het Albert Plesmanplein in Gouda. Ter hoogte van de Kwikfit wilde de vrouw oversteken. Daar werd zij geraakt door de bus, die rechtsaf de Ridder van Catsweg opreed. De vrouw kwam ten val en liep een zware kneuzing op aan haar linkerbeen. Haar fiets werd volledig vernield. De chauffeur stopte even verderop, maar reed vervolgens toch door zonder dat zijn identiteit kon worden vastgesteld. De chauffeur betrof een man van ongeveer 40-50 jaar oud, beginnende baardgroei en roodblond haar. De politie is op zoek naar deze man. Getuigen kunnen zich in verbinding stellen met de politie, tel. 0900-8844.

Insluipingen Gouda Op 21 maart is ingebroken in een woning aan de Blekersingel. Er werden geen braaksporen aangetroffen. Weggenomen werd een laptop. Ook in een woning aan de JP Heyestraat werd op klaarlichte dag ingeslopen. Hier werd fotoapparatuur weggenomen.

Inbraak Gouda In een woning aan de Tollensstraat werd ingebroken op 21 maart jl. omstreeks 20.20 uur. Drie daders probeerden een deur van de woning te forceren. Kennelijk werden zij gestoord want het feit werd niet voltooid. De politie heeft de aangifte opgenomen.

Controle 'hotspots' Gouda De politie heeft op woensdag 21 maart tussen 20.30 uur en 23.00 uur gecontroleerd op overlast. Er werd onder andere gecontroleerd aan de Prins Hendrikstraat, Bosweg, Turfsingel,Vogelplei, Ridder van Catsweg, winkelcentra Goverwelle en Bloemendaal en Onder de Zebra. Er waren geen bijzonderheden.

Mishandeling Schoonhoven Een 20-jarige Schoonhovenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling op woensdag 21 maart. De man liep rond middernacht in de Kerkstraat en wilde oversteken in de richting van de Koestraat toen er een donkere personenauto voor hem stopte. Uit de auto stapte een bijrijder die de Schoonhovenaar zonder enige aanleiding in het gezicht sloeg. Deze laatste liep een gezwollen oog op en een bloedneus. De politie onderzoekt de zaak.

Poging diefstal uit woning Lekkerkerk Een 40-jarige man werd op woensdag 21 maart in zijn woning aan de Slobeenstraat geconfronteerd met vermoedelijk een insluiper. Terwijl de bewoner omstreeks 21.15 uur in de woonkamer was hoorde hij op de trap iemand naar beneden komen. De bewoner vermoedde dat het zijn echtgenoot was, en riep haar toe toen de woonkamerdeur geopend werd. Gelijk hierop werd de deur gesloten en rende een onbekend gebleven persoon de trap op. De insluiper verliet de woning via een raam die hij kennelijk had geforceerd om in te breken. De bewoner sloeg direct alarm bij de buren. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Lekkerkerk, telefoonnummer 0900 8844.