Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.integratie.net van start

Een persbericht bij het onderwerp Integratie 21 maart 2001
Vandaag gaat de website www.integratie.net de lucht in. Op deze site zijn nieuwsberichten over ontwikkelingen in de multiculturele samenleving te vinden en links naar andere sites die te maken hebben met integratie van etnische minderheden. De site is bedoeld voor beleidsmedewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen bij het integratiebeleid. Op de site is ook informatie te vinden over een aantal regionale manifestaties rond vier themas: Lifestyle, Jeugd, Werk en bedrijf en Netwerken. Het is de bedoeling dat de deelnemers beelden en gedachten uitwisselen over de manier waarop verschillende etnische groeperingen in ons land samenleven. Er is gekozen voor een opzet waarbij de onderwerpen in feite worden aangedragen door de deelnemers zelf.
Er zal ruimte zijn voor gesprekken, voor creativiteit en voor discussie met elkaar en met minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid). De manifestaties vinden plaats in de maanden maart tot en met juni, waarna de serie wordt afgesloten met een landelijke slotmanifestatie.
Vrijdag 23 maart a.s. vindt de eerste bijeenkomst met als thema Lifestyle plaats in het Nijmeegse Doornroosje. Kefah Allush leidt twee discussies over thema's als:


* overeenkomsten en verschillen tussen culturen en generaties;
* de R&B-scene en andere multiculturele scenes die in Nederland ontstaan zijn;

* de gemeenschappelijke "wereldtalen" die ontstaan omdat vele culturen van dezelfde muziek houden;

* jongeren die dezelfde kleding en sieraden dragen.
Aan deze discussie neemt ook minister Van Boxtel deel.

Tijdens de bijeenkomst is er verder een modeshow en zal er een film van Gilles Frenken en Paul Enkelaar worden vertoond ("R&B.NL"), over allochtone en autochtone jongeren die een rol speelden bij de grote R&B-finale in Paradiso. Zij werden 24 uur met de camera gevolgd in hun dagelijkse leven.

Relevante links:
www.integratie.net