Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.50 uur
Aanrijding auto met fiets

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag 21 maart heeft een aanrijding tussen een auto en een fiets plaatsgevonden, waarbij de fietsster gewond raakte.

Rond half één reed een 41-jarige automobiliste over het Nijpelsplantsoen, komende uit de richting van de Mendes da Costalaan. Op het kruispunt met de Sluyterslaan verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links komende 15-jarige fietsster uit Nieuwegein. Mogelijk dat beide partijen elkaar door de hevige sneeuwval van dat moment niet gezien hebben.

De fietsster werd door de auto aangereden, kwam op de motorkap terecht en viel daarna op het wegdek. Door de val op straat brak zij twee tanden van haar bovengebit. De auto liep geen noemenswaardige schade op, de fiets raakte behoorlijk ontzet.

Verkeerscontroles

BENSCHOP / NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 21 maart op enkele plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd.

Van half tien tot half elf in de ochtend werd op de Provincialeweg N210 in Benschop de snelheid van 416 voertuigen gecontroleerd. 15 Bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u.

Tijdens een rijdende verkeerscontrole in Nieuwegein en omgeving werden in de avonduren 7 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.