Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Joyriding

ZEIST Woensdagochtend rond acht uur zag de politie een automobilist met vreemd rijgedrag over de Antonlaan rijden. Het leek er op dat de bestuurder niet kon rijden. Toen de wagen tot stilstand kwam en de politie de bestuurder wilde controleren, reed de wagen plotseling weer weg.
In samenwerking met andere agenten kon de identiteit van de bestuurder achterhaald worden. Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit De Bilt, hij kon op zijn school worden aangehouden. De jongen had de auto van zijn vader meegenomen, tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

MAARTENSDIJK In de nacht van woensdag op donderdag rond vijf uur werd op het Maertensplein ingebroken in een winkel. Op de Nachtegaallaan werd door de politie een verdachte auto gesignaleerd. De auto negeerde het stopteken van de politie waarop een achtervolging tot in Utrecht volgde.
Op de Berezinadreef in Utrecht kon de auto staande gehouden worden. In de auto werd een grote hoeveelheid muntgeld en inbrekersgereedschap aangetroffen. De twee inzittenden, een 23-jarige man uit Bilthoven en een 34-jarige man uit Wageningen zijn aangehouden.