Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.15 uur
Snelheidscontroles

RHENEN De politie heeft woensdagochtend van kwart over negen tot kwart over elf een snelheidscontrole gehouden op de Cuneraweg. Van de 1775 gecontroleerde autos reden er 4 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 92 km per uur.

AMERONGEN De politie heeft woensdagochtend van negen tot elf uur een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg. Van de 844 gecontroleerde autos reden er 46 autos harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 81 km per uur.

DOORN De politie heeft woensdagmiddag van kwart voor drie tot kwart over vijf een snelheidscontrole gehouden op de Dorpsstraat. Van de 803 gecontroleerde autos reden er 27 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 76 km per uur.

VEENENDAAL De politie heeft woensdagochtend van elf tot twaalf uur een snelheidscontrole gehouden op de Dragonderweg. Van de 146 gecontroleerde autos reden er 3 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 99 km per uur.

Algemene verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft gisteren van acht tot twaalf uur verkeerscontroles gehouden op de Parallelweg, Kerkewijk en Rondweg West. In totaal werden 22 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de verplichte autogordel, 25 voor het niet volgen van de verplichte rijrichting en 7 voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Verkeersongeval

RHENEN Woensdagavond om kwart over elf stond een 33-jarige bestuurster uit Veenendaal op de Geertesteeg bij de kruising met de Cuneraweg voor het verkeerslicht te wachten. Toen ze groen licht kreeg en de kruising op wilde rijden, werd ze aangereden door een auto die het door het rode licht was gereden.
Door de aanrijding raakte de 75-jarige bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hij en zijn 75-jarige vrouw belandden met de auto in de sloot. De man kon zelf uit de auto komen en de vrouw moest door de brandweer een handje geholpen worden. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het echtpaar is voor de zekerheid even voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis in Ede vervoerd.