Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 09.45 uur
Inbreker door bewoner aangehouden

UTRECHT Donderdagochtend om half vijf werd in een woning aan de Kapelweg een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden door de 62-jarige bewoner. De inbreker had de ruit van de voordeur vernield en werd door de bewoner op heterdaad betrapt. De inbreker werd naar de grond gewerkt en de bewoner kon hem voor zijn woning in bedwang houden totdat de politie arriveerde. Hierna werd de man in de boeien overgebracht naar het bureau.

Gewapende overval

UTRECHT Woensdagavond om half negen werd een medewerker van een bedrijf aan de Energieweg op de Lage Weide door een gewapende overvaller gedwongen enkele laptops af te geven. Een tot nog toe onbekende gewapende man die in het bedrijf aanwezig was, zette een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer. Na de overval verliet de dader die een bivakmuts droeg het pand. De overvaller wordt omschreven als een man met een stevig postuur. Hij is 1.90 m lang en droeg een trui met een blauwe spijkerbroek.

Aanhouding autokrakers

UTRECHT Donderdagochtend om tien over vier zagen getuigen op de Boothstraat een man in een geparkeerde auto snuffelen. De auto was opengebroken door het slot te forceren met een schroevendraaier. De getuige gaf een goede omschrijving van de verdachte. Op het Jansdam zagen surveillerende agenten de man die voldeed aan de omschrijving in een gepareerde auto zitten. Ook deze auto was opengebroken met en schroevendraaier. De man werd daarna in die auto aangehouden. In zijn fouillering werd een schroevendraaier aangetroffen.

Op de Hamburgerstraat zagen getuigen dat twee mannen hadden ingebroken in geparkeerde autos. Het signalement werd doorgegeven aan de politie waarna de twee inbrekers, 17 en 18 jaar uit Utrechter op de Hamburgerstraat werden aangehouden.

Straatroof

UTRECHT In de Gazellestraat werd woensdagavond om kwart over zeven een 26-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar laptoptas. Op het moment dat het slachtoffer thuis kwam en haar fiets wilde afsluiten werd zij benaderd door twee jongens op een scooter. Een van de jongens rukte de tas van de bagagedrager en ging er rennend vandoor in de richting van de Opaalweg. De mededader ging er op de scooter achteraan.