P E R S B E R I C H T

ANACHRON MAAKT MOBIEL BETALEN MOGELIJK

Door strategische samenwerking met mobiele services-gigant AtoBe

AMSTERDAM, donderdag 22 maart 2001

Het Amsterdamse internetbedrijf Anachron, Europees marktleider op het gebied van e-Billing, maakt mobiel betalen via de WAP-telefoon mogelijk. Rekeningen kunnen voortaan naar de WAP-telefoon worden verstuurd, waarna de eigenaar de betaling meteen kan autoriseren. Daarmee wordt een eerste concrete stap gezet om de belofte van m-commerce waar te maken. Hiertoe is vandaag op de CeBIT in Hannover een strategische samenwerking bekend gemaakt met AtoBe, een van de grootste Europese providers van mobiele services.

Met de speciale Pulse-software van Anachron kunnen rekeningen, opdrachtbevestigingen en andere financiële gegevens worden verstuurd via verschillende communicatiekanalen zoals mobiele telefoons, Internet en interactieve televisie.

Door deze samenwerking zijn de klanten van AtoBe in staat om overal, snel en veilig hun rekeningen te bekijken en te betalen , aldus Kristin Russel, CEO of Anachron. Het in Haarlem gevestigde AtoBe werkt onder meer voor VNU, KLM, Fortis en Compaq.

Klanten met welk type mobiele telefoon dan ook kunnen de financiële gegevens ontvangen. Na de ontvangst van een SMS-boodschap met de mededeling dat er een rekening is aangekomen, wordt de ontvanger doorgeschakeld naar het WAP-portaal van AtoBe. Middels speciaal hiervoor ontwikkelde autoverificatie-technologie wordt de klant automatisch herkend en hoeft dus niet door ellenlange login-screens te klikken. Vervolgens schakelt AtoBe de klant via een beveiligde verbinding door naar de database van Anachron. Daar wordt de rekening en/of klanteninformatie omgezet in XML of WML (Wireless Markup Language) voor de presentatie op het display van het mobiele toestel. Het WAP-portaal van AtoBe zorgt ervoor dat de klant de gegevens in de juiste resolutie, kleur, etc. te zien krijgt, al naar gelang de specificaties van zijn mobiele telefoon.

e-Billing is het ideale betalingsmiddel van de toekomst dat iedereen overal wil gebruiken , aldus Stephan Tieleman, vice-president Sales & Marketing van AtoBe. De technologische voorsprong van Anachron stelt ons in staat om het betalen via WAP naadloos te laten verlopen .

Profiel Anachron

Anachron is een Nederlandse Applicatie Service Provider (ASP), opgericht in 1999 en gevestigd in Amsterdam. Anachron biedt als eerste in Europa de mogelijkheid om facturering en betaling volledig via Internet af te handelen. De producten van Anachron zijn gebaseerd op industriestandaarden en open-architectuur-principes. Hierdoor is de cliënt verzekerd van een lange levensduur van het systeem en van een snelle en optimale integratie met bestaande systemen. Anachron richt zich op dienstverleners die grote hoeveelheden facturen versturen aan vaste klanten. Anachron heeft strategische samenwerkingsverbanden met onder meer Cap Gemini Ernst & Young, Arthur Andersen en Sun Microsystems. (Kijk op www.anachron.com voor meer informatie).

Profiel AtoBe

AtoBe is een van de grootste en snelst groeiende providers van mobiele toepassingen in Europa. AtoBe werd opgericht in 1999 met financiële ondersteuning van Gilde IT Fund, ABN AMRO Corporate Investments en Advent International. AtoBe werkt voor vele prominente bedrijven zoals VNU, KLM, Fortis en Compaq. AtoBe is gevestigd in Haarlem in heeft kantoren in Duitsland, Engeland en België. AtoBe biedt klanten een efficiënt en kostenbesparend platform om gebruikers te voorzien van content en data door geheel Europa, onafhankelijk van mobiele operators en het soort toestel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anachron: Lauren Valbert - lauren@anachron.com, 06 2482 1782

AtoBe: Stephan Tieleman - stephant@atobemobile.com, 023 750 21 00