Stadsdeel Zeeburg

Jeugdprijs gewonnen door de Mix

De Jeugdparticipatieprijs 2001 is gewonnen door jongerencentrum de Mix, met een voorstel voor een bijdrage in het Holidays project. Jongeren doen cateringwerkzaamheden bij onder meer stichting Welzijn Zeeburg en sparen zo hun vakantiegeld bij elkaar. Zij ontvingen maandag 19 maart uit handen van stadsdeelwethouder Welzijn & Sport Nesip Can een bedrag van fl. 2000,-.

De prijs tweede prijs, een bedrag van fl. 1000,- ging naar jongerencentrum de Loods. Zij maakten, onder begeleiding, een video. Zelf bepaalden ze het onderwerp, schreven een mini-script, voerden de regie en namen het camerawerk voor hun rekening.

Het team ´Doe ´t Gamma´ kwam met het voorstel activiteiten te organiseren, vóór tieners door tieners. Tieners uit verschillende centra organiseren dans- en muziekactiviteiten, waarvan zij zelf de vorm en de inhoud mogen bepalen. Het team won de derde prijs, ter waarde van fl. 500,-.

Optredens en muziek tijdens de prijsuitreiking

De jeugdparticipatieprijs is een onderdeel van de Beleidsvisie Jeugdparticipatie die in najaar 1999 door het dagelijks bestuur van Zeeburg is vastgesteld. Een onderdeel daarvan was het in het leven roepen van de Jeugdparticipatieprijs. Verschillende instellingen zijn verzocht om hun jongeren te stimuleren een projectvoorstel in te laten dienen.